0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

U ISČEKIVANJU PLZENA: Ovako je kroz brojke izgledala crno-bela jesen u Evropi! (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.18 u 14:51

Fudbaleri Partizana će u četvrtak, duelom protiv češke Viktorije, započeti svoju prolećnu avanturu u Ligi Evrope, nakon vrlo uspešne jesni.

Crno-beli su pod vođstvom trenera Miroslava Đukića, uspeli da ponove uspeh iz sezone 2004/05 i plasiraju se u nokaut fazu nekog od evropskih takmičenja.

Navijači srpskog šampiona nadaju se da bi njihov tim mogao barem da ponovi uspeh iz te 2005. godine, kada je tim Vladimira Vermezovića uspešno preskočio prvu prolećnu prepreku i eliminisao ukrajinski Dnjepar.

Partizanov posao neće biti nimalo lak, pošto ih u šesnaestini finala očekuje ekipa Plzena koja ima ogromno iskustvo igranja ovakvih mečeva, gde su prethodnih godina uspevali da eliminišu i znatno jače klubove od sebe.

Ipak crno-beli i te kako imaju razloga za optimizam pred susret sa Česima, koja se temelji na sjajnim rezulatima prethodne jeseni, gde su samo dve ekipe uspele da slave protiv njih i to Olimpijakos u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Dinamo Kijev u dva navrata u grupnoj fazi.

Uoči meča sa ekipom Viktorije, crno-beli su se putem videa i kroz neke značajne brojke, podsetili jesenjeg dela sezone u Ligi Evrope.

Parizan je tako podestio da su tokom grupne faze u svakom meču na domaćem terenu postizli najmanje dva gola, da su najprezicnija ekipa u takmičenju, pošto je čak 60% udaraca crno-belih išlo u okvir gola.

Najveća opasnost po gol rivala bio je Leandre Tavamba, koji je direktno učestvovao u četiri od osam pogodaka tima iz Humske (tri pogotka i jedna asistencija). Takođe Zoran Tošić je jedan od samo devetorice igrača koji su tokom ove sezone postizali gol iz slobodnog udarca u Ligi Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter