0
Ostali sportovi

SVETSKA LIGA: ‘Delfini’ preplivali Rumune, Savić ovog puta nije bio ‘prvi komandant’

Objavljeno: 12.02.18 u 19:00

U trećem kolu Grupe A Svetske lige vaterpolo reprezentacija Srbije bila je bolja od Rumunije u Oradei rezultatom 14:7 (4:3, 3:4, 3:0, 4:0).

Podmlađena selekcija Srbije odigrala je nešto slabije prvo poluvreme zbog čega je rezultat posle 16 minuta bio 7:7.

Međutim, potpuno drugačiji pristup u nastavku doprineo je da domaćin ne postigne niti jedan gol u drugom poluvremenu, a u napadu su ‘delfini’ nastavili u istom ritmu, te su na kraju slavili ubedljivi trijumf.

Srbija je tako ostala sa maksimalnim učinkom od tri pobede posle tri kola i i dalje je na prvom mestu grupe A. Odluka o najboljem u ovoj grupi pašće 20. marta kada će Srbija gostovati Crnoj Gori.

Najefikasniji je bio Mandić sa četiri gola, po dva su postigli Viktor i Strahinja Rašović, Subotić i Tomić.

Ono što je posebno interesantno sa ovog meča jeste da je sa klupe komandovao Uroš Stevanović, a selektor Dejan Savić bio mu je asistent.

Rumunija – Srbija 7:14 (3:4, 4:3, 0:3, 0:4)

Bazen Jon Aleksandresku. Gledalaca 400. Sudije: Teksido (Španija), Savinović (Hrvatska). Igrač više: Rumunija 11/2, 11/6. Peterci: Rumunija 1/1, Srbija 1/1.

Rumunija: Tic, Radu 1, Negrean 1, Fulea 1, Sabo, Protesa, Teohari, Ćoveanu 2, Kretu, Oanta 1, Giban, Đorđesku 1, Gavris.

SRBIJA: Pijetlović, Mandić 4, Viktor Rašović 2, Ranđelović, Subotić 2, Lazić, Ubović, Drašović 1, Jakšić 1, Tankosić, Tomić 2, Strahinja Rašović 2, Rističević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter