0
Evrokupovi

INTERVENCIJA UEFA: Anderleht mora da vrati novac navijačima Bajerna

Objavljeno: 12.02.18 u 17:29

Navijači nemačkog šampiona u nekoliko navrata su iskazivali nezadovoljstvo enormno visokim cenama karata, na pojedinim gostovanjima u Ligi šampiona, a time su skrenuli i pažnju UEFA koja je odličila da stane na kraj iskorišćavanju gostujućih navijača.

Evropska fudbalska asociacija naložila je Andelehtu da, zbog previsokih cena ulaznica za meč sa Bejernom u briselu, svakom od navijača Bavaraca koji je prisustvovao utakmici u Briselu refundira pod 30 evra.

Telo UEFA zaduženo za kontrolu, disciplinu i etiku smatra da je cena karte od 100 evra previsoka, te da je belgijski šampion dužan da određenu sumu vrati gostujućim pristalicama.

Navijači Bajerna su zbog ovakve cene karata, demonstrativno na teren stadiona „Konstant Vanden Stok“ tokom utakmice bacali lažne novčanice od 500 evra, uz transparent:- „Je li vaša pohlepa konačno zadovoljena? 100 evra?“.

Zbog ovakvog njihovog postupka, minhenski klub je kažnjen od strane UEFA sumom od 20. 000 evra.

Anderlehtu je dat rok od 15 dana za izvršenje ove odluke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter