0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda se sa pola gasa vratila na lidersko mesto (FOTO)

Objavljeno: 12.02.18 u 19:36

U poslednjoj utakmici 20. kola ABA j.t.d. lige Crvena zvezda je savladala Zadar u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ rezultatom 97:67.

Zvezda je večeras imala dva cilja – da ostvari pobedu kojom će da sačuva prvo mesto na tabeli i da se što manje umori. Moglo bi se reći da je oba plana ostvarila, i uz to je razigrala igrače i namestila nišanske sprave pred Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Osim toga, kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je u meču protiv Zadra po 430. put obukao crveno-beli dres i time je postao igrač sa najviše nastupa u istoriji Zvezde i nadmašio rekord koji je do sada držao Slobodan Nikolić.

Zbog toga je pre utakmice nagrađen slikom, cvećem i tortom, ali i ovacijama oko tri hiljade ljudi u ‘Pioniru’.

FOTO: STARSPORT

Kada se radi o samom meču, on je ličio na mnoge koje je Zvezda igrala pred svojom publikom ove sezone. Rival se držao u rezultatskom priključku tek nepunu četvrtinu, a onda je po pravilu krenula serija crveno-belih i stvaranje ključne razlike već do poluvremena – 47:36.

Treća deonica donela je najveću prednost Crvene zvezde, išla je čak do plus 28, a u takvoj konstalaciji snaga svi košarkaši domaće ekipe uspeli su da se upišu u listu strelaca.

Zadar tokom celog meča nije odustajao od zonske odbrane, a Zvezda je sve to kažnjavala, čak i više nego što je trener Dušan Alimpijević to očekivao. Iznenađujuće je bilo u kakvim procentima je pogađao crveno-beli tim.

FOTO: STARSPORT

Šut iz igre bio je 58 procenta, a za tri poena pogođenih 13 od 28 pokušaja. Na kraju punih 30 poena razlike – 97:67, a iako je publika želela, domaći nisu uspeli da stignu do ‘stotke’.

Na kraju su i poeni bili pravilno raspoređeni, a najviše su se istakli Omić i Feldin sa po 14 poena, 13 je ubacio Lesor, 11 Janković, a Davidovac je imao 10.

U poraženom taboru samo dvojica dvocifrenih – Krajina sa 16 i Nouls sa 10 postignutih poena.

FOTO: STARSPORT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter