2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Cedevita pobedom u Baru, ostavila Partizanu računicu za plej-of

Objavljeno: 10.02.18 u 18:51

Košarkaši Cedevite slavili su na gostovanju ekipi Mornara sa 94:89, u meču 20. kola regionalnog košarkaškog šampionata.

Ekipa Jura Zdovca je tokom čitavog susreta u dvorani „Topolica“ bila bolji rival, konstantno održavala prednost koja je u trećoj četvrtini iznosila i 16 poena, ali su nekim svojim greškama uspeli da u završnici vrate domaćina u igru. Ipak Barani nisu imali snage za kompletan preokret i tako je pitanje četvrtog učesnika ple-ofa, barem za sada ostalo nerazjašnjeno.

Zagrepčani su na ovom susretu od samog starta nametnuli svoj ritam, prvu deonicu rešili u svoju korist rezultatom 25:15, a u dobar ritam su preneli i u drugi kvartal, na čijoj su polovini došli i do 40:24.

Prvo poluvreme završeno je vođstvom Cedevite od 54:39, a ekipa Jura Zdovca je nakon dva minuta igre u nastavku došla do maksimalnih 60:43 i tada se činilo da ekpa Mornara polako posustaje.

Ipak Barani nisu imali nameru da se tek tako predaju, postepeno su topili prednost rivala i u poslednji desetominutni period ušli sa zaostatkom od sedam poena.

Poslednji kvartal protekao je u serijama dve ekipe, gde je najpre Cedevita ponovo otišla na plus 14 (80:66), a zatim je usledila serija ekipe Mihaila Pavićevića koja na tri minuta pre kraja prilazi na 86:81, nakon trojke Dereka Nidama.

Ipak na drugoj strani istom merom je uzvratio Filip Kruišlin, pa su Zagrepčani u poslednja dva minuta ušli sa prednošću od osam poena, što je verovatno bio u ključni momenat susreta.

Pobedu gostiju su u samom finiši poenima potvrdili Žganec i Džonson i barem na kratko izjednačili Cedevitu sa Budućnošću na drugom mestu na tabeli.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Vil Čeri i Kris Džonson s apo 16 poena, dok je Roko Leni Ukić dodao 14.

Kod domačina prednjačio je Uroš Luković sa 22 poena i 13 skokova, pratio ga je Brendis Rejli Ros sa 16 poena, dok se Derik Nidam zaustavio na 14.

Mornar-Cedevita 89:94

Mega Bemaks-FMP

Olimpija-Partizan

Cibona-Igokea

Budućnost-MZT

Crvena zvezda-Zadar

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

2 Komentara

  1. Cedevita je igrala za sebe, a Mornar ima u zadnjem kolu MZT I TU JE KRAJ SVIH NADA ! Ni to mu neće biti potrebno pošto će Cedevita u sledećem kolu pobediti Partizana.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter