0
Košarka

POSLEDNJE PROMENE U NBA: Jokić dobio iskusnog saigrača, Teo će i dalje imati jaku podršku, trejdovan i Raković

Objavljeno: 08.02.18 u 21:35

Poslednji sati pre isteka roka za razmenu igrača, došlo je do nekoliko interesantnih promena u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Jedna od nama zanimljivijih jeste ona u redovima Denvera, u koji je iz Dalasa stigao iskusni bek Devin Heris, koji je učestvoao u razmeni tri tima, gde je dosadašnji plejmejker Nagetsa Emanuel Mudiaj otišao u Njujork, dok su Niksi Daga Mekdermotna poslali u Maverikse.

Tako je naš Nikola Jokić dobio iskusnog saigrača, koji bi timu iz Kolorada trebao da pomogne na putu ka plej-ofu i preuzme ulogu koju je prošle godine imao Džamir Nelson.

U sklopu ovog trejda Denver i Niksi će zameniti i buduće pikove iz druge runde Drafta. Nagetsi će dobiti pika iz ovogodišnje druge runde preko Klipersa, a Niksi preko Portlanda.

Takođe vrlo zanimljiva je i vest da je trejdovan i naš iskusni centar Milovan Raković (33), kojeg je Portland preuzeo od Čikaga u zamenu za mladog krilnog centra Nou Vonleha. Ipak to je samo psoledica raskusuravanje dve ekipe, gde su Trejlblezersi samo preuzeli prava na srpskog košarkaša.

Veteran iz Užica izabran je kao 60. pik sa Drafta 2007. godine od strane Dalasa, da bi njegova prava 2014. godine tim iz Teksasa predao Orlandu, nakon čega je završio u Čikagu.

Milovan Raković je trenutno je član švajcarskog Uniona, a u karijeri je igrao za Polet Keramiku, Atlas, Megu, Spartak iz Sankt Peterburga, Montepaski, Žalgiris, Bilbao, Trijumf, Turk Telekom i Huventud.

Iako je poslednjih dana najavljivano da bi Klipersi mogli da trejduju svog dugogodišnjeg prvog centra, Diandrea Džordana, to ipak nije bio slučaj i on će i dalje nastaviti da igra u tandemu sa našim Milošem Teodosićem.

Jedna od zanimljivih ali i poslednjih razmena jeste i ona u kojoj je mladi plejmejker Elfrid Pejton iz Orlanda prosleđen u Finiksa za pik druge runde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter