0
Evroliga

EVROLIGA: Odlično veče srpskog reprezentativca, Valensija slavila posle trilera

Objavljeno: 08.02.18 u 22:40

Košarkaši Unikahe savladali su na svom terenu ekipu Anadolu Efesa rezultatom 81:68, u okviru 22. kola najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ekipa iz Malage je veliki posao na ovom meču napravila već na samom njegovom startu, gde su nakon sedam minuta igra došli do prednosti od 11 poena (18:7), a ovu razliku zadržali su do kraja prve deonice.

Tim Đoana Plaze je nastavlo sa dobrom igrom i u nastavku, gde je imao prednost i od 14 poena (36:22), a na veliki odmor su otišli sa vođstvom od 40:28.

Sredinom trećeg kvartala delovalo je da je domaćin u potpunosti slomio otpor istanbulskog tima, pošto su stigli do maksimalnih 54:38, međutim pred ulazak u poslednji desetominutni period Efes je prepolovio ovu prednost, a na tri minuta pre kraja utakmice prišao i na 67:65.

Ipak usledio je odgovor Unikahe, koja na krilima  Adama Vaščinskog koji ubacuje dve vezane trojke, na dva minuta pre kraja odlazi na 75:65 i tu je i definitivno ugušena svaka nada u preokret gostiju.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je upravo Vaščinski sa 20 poena (2/2 za dva, 3/4 za tri, 7/7 penali), a pratio ga je naš Dragan Milosavljević sa 12 poena (2/4 za dva, 2/3 za tri, 2/2 penali) uz i po pet skokova i asistencija. Odličnu partiju pružio je i Džejms Ogastin koji je uz 10 poena uhvatio i 12 skokova.

Kod turskog tima najzapaženiji je bio Erik Mekalum sa 16 poena, a pratio ga je Zoran Dragić sa 12, dok je naš Vladimir Štimac utakmicu završio sa svega dva poena i skoka.

Veliku pobedu je ostvarila i ekipa Valensije koja je kao domaćin bila bolja od moskovskog CSKA sa 100:98.

Kao što i sam rezultat govori, ovaj meč rešen je u neizvesnoj završnici iako je domaćin najvećim tokom susreta držao prednost, koja je na osam minuta pre kraja iznosila i 14 poena (82:68).

Ipak Armejci su uspeli da se vrate u meč i na četiri ipo minuta pre kraja prišli na samo poen zaostatka 86:85, a na 45 sekundi pre kraja nakom penala De Koloa bilo je i 95:95.

Ipak meč je prelomio Alberto Abalde, koji je na 21 sekundu pre kraja pogodio trojku za 98:95, a zatim je nakon promašaja Voronceviča za tri pobedu domaćina sa penala  potvrdio Vil Tomas

Najefikasniji kod španskog tima bio je Erik Grin sa 19 poena, Bojan Dubljević je dodao 18 poena, dok se junak mega Abalde zaustavio na 17 poena.

Kod gostiju strašne partije pružili su Nando De Kolo i Vil Klajburn, gde je prvi ubacio 30 poena a drugi 27, ali to na njihovu žalost nije bilo dodvoljno za trijumf.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter