0
Fudbal

EP U FUTSALU: Drama u ‘Stožicama’, Španci posle goleade i penala ušli u novo finale

Objavljeno: 08.02.18 u 23:14

Futsal reprezentacija Španije drugi je finalista Evropskog prvenstva u Sloveniji posle trijumfa nad Kazahstanom rezultatom 5:4.

Meč između Rusije i Portugalije opravdao je epitet atraktivnog koji uglavnom stoji uz futsal, a šta tek reći za drugo polufinale između Kazahstana i Španije.

Krenulo se očekivano, uz inicijativu ‘crvene furije’, ali su prvi i primili gol. I to u osmom minutu kada je Tajnan zatresao mrežu favorita.

Ipak, već do kraja poluvremena Španija je preokrenula. Najpre im je u tome pomogao Jesenamanov autogolom u 16. minutu, a tri minuta kasnije Toira je kompletirao prvi preokret na meču.

Međutim, već na početku drugog poluvremena videli smo novi. I odmah se krenulo sa atrakcijama, jer je već u 25. minutu stiglo izjednačenje, a strelac je bio golman Kazahstana Igita, koji je sa pola terena poslao neodbranjiv projektil u mrežu svog kolege na suprotnoj strani.

Tek što se krenulo sa centra, na krilima furioznog starta, Taku je doneo Kazahstanu 3:2, ali je to tek bio početak goleade. U 29. minutu Hoselito je ponovo poravnao rezultat, a u 34. je Pola doneo novi preokret Špancima.

Krenuli su Kazahstanci na sve ili ništa i u dobili su šta su hteli minut pre kraja, kada je Daglas dao gol sa velike udaljenosti, ali uz pomoć golmana ‘furije’ koji je baš slabo reagovao.

Ušlo se u produžetke u kojima je Španija imala mnogo više snage i nadtrčala je rivala, pa je to rezultiralo golom prekaljenog Migelina posle tri minuta igre.

Delovalo je da Kazahstanci nemaju snage za još jedan povratak, ali momci u plavom na terenu su nas ‘zavarali’ i dva minuta pre kraja drugog dodatnog perioda Žamankulov je realizovao dobru akciju i još jednom produžio dramu u dvorani ‘Stožice’. Došlo se do penala u kojima svaka ekipa šutira po tri puta.

Prvi je pucao Migelin i doneo prednost Španiji, a na drugoj strani golman Sedano je odbranio udarac Tajnana. U drugoj seriji Ortiz je pogodio i doneo 2:0, ali je na 2:1 u penal-seriji smanjio Peršin.

Međutim, u odlučujućoj seriji Lin je nadmudrio Igitu i Španija se plasirala u novo finale u kom će braniti titulu šampiona ‘Starog kontinenta’, a rival će im ovog puta biti Portugalija. Za treće mesto Kazahstan će se boriti protiv Rusije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter