3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Eh, da nije Partizan dopustio preokret Mornara u Pioniru – ‘visi’ li crno-belima i ABA liga sledeće sezone?

Objavljeno: 07.02.18 u 00:01

Nije kraj, ali prvi utisci o sezoni Partizana u ABA ligi već mogu da se sumiraju.

Tri karte za plej-of su već čekirane, čeka se još jedna koja bi to mogla biti već ove subote.

Činjenica je da Partizan ima šanse da se domogne plej-ofa ove sezone kada je matematika u pitanju, ali prema trenutnom razvoju situacije crno-beli su imali veće šanse da šest stotinki pre kraja pri rezultatu 74:72 u Zagrebu 2010. godine stignu do trofeja Jadrana protiv Cibone, nego što su sada da se domognu završnog takmičenja. Mornar koji je trenutno na poziciji četiri do kraja morao bi da izgubi sve utakmice, dok izabranici Nenada Čanka moraju da pobede sve, odnosno Olimpiju, Budućnost i Cedevitu, a da pomenemo da Barani u poslednjem kolu igraju sa MZT-om kojem nije do života, a kamoli do borbe nakon izuzetno loše sezone i ubedljivo poslednjeg mesta na tabeli.

Računica je jasna, deset puta je ove sezone Partizan slavio, u devet navrata gubio, za sada. Kao period koji može da se etiketira za onaj u kojem su crno-beli igrali najlošije, jeste nakon prvog ‘večitog derbija’. Držao se Partizan protiv Crvene zvezde, ali su presudile ubojite trojke. Onda je usledila pobeda nad Megom pa tri vezana poraza. Olimpija, Budućnost i Cedevita, baš tri ekipe sa kojima crno-beli treba da odigraju do kraja sezone na Jadranu. Dolazak Nenada Ćanka je obeležila pobeda nad MZT-om, pa onda dva nova neuspeha, neverovatan preokret Mornara u Pioniru i poraz u Železniku.

Potom je Čanak konsolidovao redove pa je u poslednjih pet mečeva zabeleženo četiri pobede, a poraz samo u ‘večitom derbiju’ kada su crno-beli bili prilično ravnopravan rival u prvom poluvremenu, što nije bio slučaj u drugom.

U ovoj očito lošoj sezoni Partizana, još jedan negativan detalj je otvaranje prvenstva i poraz u Skoplju. Poraz od ekipe koja je do sada u takmičenju upisala svega još dve pobede, protiv Igokee i Cibone.

FOTO: STARSPORT

Ukoliko se osvrnemo na direktne rivala ekipa koje su već obezbedile učešće na fajnal-foru i crno-belih, Crvena zvezda je u oba navrata slavila, dok su Cedevita i Budućnost po jednom bili bolji od Partizana (drugi mečevi tek treba da se odigraju).

Šta bi bilo kada bi bilo… Sada se tek vidi koliko je bolan bio neverovatan preokret Mornara u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, jer da su crno-beli slavili u toj utakmici, Partizan bi sada imao isti broj poraza i pobeda kao tim iz Bara.

Postavlja se i veliko pitanje šta će se desiti u Superligi. Prema poslednjim naznakama Srbija će izgubiti jedno mesto na Jadranu tako da će samo tri ekipe ići u ABA ligu iduće sezone. Mega u takvim situacijama zna itekako da bude tvrd orah, dok će svoje mesto na Jadranu naravno tražiti i FMP koji je do prošlog kola bio bolje plasiran od Partizana u ABA ligi.

Učešće u Evrokupu bi Partizan dobio jedino čuvenom ‘specijalnom pozivnicom’ tog takmičenja, a u protivnom će crno-beli najverovatnije igrati FIBA Ligu šampiona, ukoliko im se to isplati.

FOTO: STARSPORT
0
0

3 Komentara

  1. Eh, da nije ovo bilo bi ono……A kad je protiv Armanija preokrenuo -21u Evro ligi nije nije niko rekao -imali smo sreću a oni nesreću !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter