3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PORAZ BLEDOG PARTIZANA PROTIV LIJEPAJE: Suma sumarum, zadovoljio samo Suma

Objavljeno: 06.02.18 u 16:18

Fudbaleri crno-belih poraženi su u pretposlednjoj kontrolnoj utakmici od letonskog vicešampiona sa 1:0.

Miroslav Đukić je na ovom susretu izveo kombinovan sastav, sa namerom da se nekim mlađim fudbalerima pruži šansa za dokazivanje, međutim utisak je da je oni nisu iskoristili na baš najbolji način.

Partizan je na ovom susretu, posbno u drugom poluvremenu, proustio veliki broj šansi i na kraju nakon meča sa Liberecom pretrpeo i drugi poraz na Kipru.

Ipak, ako se nešto dobro može izvući iz ovog susreta, to je svakako partija Sejdube Sume koji je protiv letonskog tima potvrdio da konačno ulazi u pravu formu.

Najskuplji fudbaler u istoriji crno-belih je u ovaj susret ušao sa velikom željom za dokazivanjem, od samog starta se nametnuo kao lider na terenu, pokazao veliku količinu borbenosti, ali je utisak da sem  Ognjena Ožegovića nije bilo nikog da ga isprati.

Prvo poluvreme proteklo je u prilično tvrdoj igri, gde je Partizan imao inicijativu ali nije uspevao da je pretoči u neku ozbiljniju šansu.

Prvu dobru priliku Partizan je na ovom meču imao preko Vakulka, koji je u 13. minutut sa ivice šesnasterca dobro tukao, ali je dobro intervenisao golman protivnika. Trinaest minuta kasnije svoj šut je oprobao i Ožegović, a u 37. minutu crno-beli su konačno uspeli da dođu do pogotka, ali je on poništen zbog sumnjive ofsajd pozivije Đorđa Jovanovića.

Svega dva minuta kasnije, letonska ekipa je iskoristila jednu smušenu rekciju odbrane srpskog tima i došla do vođstva od 1:0, pred sam odlazak na veliki odmor.

Nastavak utakmice doneo je ofanzivniju igru ekipe Miroslava Đukića, posebno u periodu od 60. do 70. minuta kada su crno-beli propustili veliki broj izglednih šansi. Redom su pokušavali Ožegović, Radin, dva puta Suma, pa ponovo Ožegović u situaciji jedan na jedan sa golmanom, ali promene rezultata nije bilo.

Najbolju šansu Partizan je imao upravo preko Ožegovića, koji je u 71. minutu, nakon dobrog prizemnog centaršuta Cucina pogodio stativu, a napadač crno-belih je četiri minuta kasnije odlično tugao i glavom, ali je goman Lijepaje tu loptu izvadio ispod same prečke.

Do krja utakmice srpski šampion je nastojao da dođe barem do izjednačenja ali uvek je nakako izostajala ta završnica. U nekoliko navrta zapretila je i Lijepaja, koja je u drugom delu utakmice bila u potpuno podređenom položaju, ali promene rezultata ipak nije bilo do samog kraja.

PARTIZAN: Jovičić – Cucin, Marković, N. G. Miletiić, Antonov – Radin, Jevtović, Vakulko (od 46. Đerlek), Suma – Ožegović, Đ. Jovanović (S. Jovanović)

LIJEPAJA: Rajkevičs, Jemejins, Ivanovs, Gonzales, Jurkovskis, Kejta, Kozlovs, Tobers, Karašausks, Apiņš, Strumja. Trener: Tamaž Petrija.

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Ђукић не воли натпросечне играче, отерао је Леа, сад ће и Суму. Као да не жели да их истрпи па им даје улоге које им не одговарају. Да није било Стојкета видело би се колико је одбрана шупља а није доведен нико вредан помена, мислим на штопере. Напад је посебна прича, чини се све да се отера Тавамба на један нељудски и незахвалан начин као што се радило са Лепом. Мислим да се не ствара добар однос играч-клуб и то може да нам се обије о главу. Ако Ђукић хоће комбинезоне нека иде у грађевинце, уметници морају да се истрпе тако је увек било, а његови радници ни на том пољу не дају довољно!

    0
    0
    Odgovori
  2. Cesi ce nas oduciti od fudbala i ovde i kod njih,mi nemamo gol igraca koji moze da postigne pogodak,ovo je sve natezanje sa ovim timom!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter