0
Evrokupovi

NAVIJAČ SPARTAKA UVEREN: Srbi se neće tući sa ruskim navijačima, ono u Kelnu je bilo neverovatno!

Objavljeno: 06.02.18 u 15:55

Pred gostovanje moskovskog CSKA u Beogradu najavljena je poseta velikog broja navijača iz Rusije.

Očekuje se da utakmici šesnaestine finala Lige Evrope na stadionu „Rajko Mitić“, između Crvene zvezde i Armejaca prisustvuju brojni navijači iz Rusije, kako pristalice CSKA, tako i Spartaka koji su u bratskim odnosima sa navijačima Zvezde.

Jedan od Rusa koji će se 13. februara naći u Beogradu jeste i Maksim Paškov, koji je u intervjuu za ruski „Sport Ekspres“ istakao da ne očekuje nikakve incicente u prestonici Srbije.
– Neće biti sukoba na utakmicama Zvezda – CSKA, zato što se Srbi neće tući sa bratskim ruskim narodom. Kada sam bio proletos na finalu Kupa Srbije na stadionu Partizana, nosio sam crveno-beli šal i niko me nije napao. Znali su da sam Rus i govorili su mi „nema problema, slobodno prođi“. Za njih je bilo veoma važno što sam ja gost iz Rusije – ispričao je Paškov, koji međutim ističe da bi do eventualnog incidenta moglo da dođe samo među navijačima dva beogradska kluba.

Peškov takođe ističe da će Crvene zvezda imati veliku podršku i u Moskvi, pošto će dosta navijača Spartaka doći na stadion CSKA da bodre beogradski klub.

– Teško je proceniti koliko će nas otići za Beograd. Pitanje je do koliko ćemo ulaznica doći. Biće krcat stadion, 55.000 gledalaca. Ovo je prva prolećna utakmica za Zvezdu posle 25 godina. Niko to nije očekivao od njih na početku sezone, uradili su sjajnu stvar. Šteta je što je Kanga otišao, bio je glavni igrač na sredini terena – ocenio je Paškov, koji je rekao da je bio sa „delijama“ i u Kelnu:

– Bio sam jedini Rus među navijačima Zvezde u Kelnu, a srpski sektor na stadionu je nadjačao domaće navijače. Da li to možete da zamislite? Igrači su nam prišli posle utakmice i zahvaljivali.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter