3
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

VEST SA KROVA: ‘Zmajevi’ osvetili Zvezdu, pao Kairat!

Objavljeno: 05.02.18 u 08:45

Zmajevi su u dosadašnjem toku priprema zabeležili drugu pobedu. Uz gol razliku 12:3!

Rival im je bila ekipa Kairata iz Kazahstana. Još jedna dobro poznata ekipa u Srbiji, jer je pre dve godine izbacila iz Evrope Crvenu zvezdu. Nadimak im je Nacionalna komanda, a osnovani su 1954. kao Lokomotiva Alma Ata. Kairat igra na Centralnom stadionu kapaciteta 23.804 gledaoca.

U svom sastavu pored igrača iz Kazahstana imaju i igrače iz Brazila, Rusije, Hrvatske, Norveške, Trinidada i Obale Slonovače.

Osvajači su premijer lige Kazahstana 1992. i 2004. Osvajači kupa čak u osam navrata. Superkup imaju u vitrinama i to iz 2016. i 2017. Poslednje tri sezone su vicešampioni Kazahstana, a u poslednjem izdanju titula im je izmakla za bod i otišla u ruke Astani.

Poslednjih godina su redovni učesnici evropskih takmičenja.

Tvrda utakmica i veoma otvorena. Celu utakmicu je krasilo dosta trčanja sa obe strane, ali i sa dosta duela. Veoma izjednačena utakmica na obe strane, ali Voždovac ipak bolji rival u pcelom susretu, upravo za postignuti pogodak.

Dugo su se ispitivale snage, a onda je u 16. minutu Duronjić zapretio udarcem glavom nakon centaršuta Bulatovića. Samo minut kasnije preti i Luković udarcem iz slobodnog udarca, ali lopta ide direktno u golmana.

U 18.minutu preti i Duronjić, promene nema, ali na drugoj strani opasan je i Aršavin, ali Popović je na visini zadatka.

U 21. minutu brzonogi Srećković beži odbrani Kairata, ostavlja povratnu za Lukovića, ali kazahstanska ekipa opet ima sreće.

Ipak šanse koje su stvorene su i realizovane u 33.minutu. Pavlović je presekao loptu Gogui, sjajno uposlio Stuparevića koji je izdržao duel sa protivničkim štoperom, te iskosa sa desne strane asistirao Lukoviću za gol.

U 39. minutu Srećković pokušava da igradi sebi poziciju za šut i u tome uspeva, ali lopta za malo odlazi preko gola.

Samo minut kasnije, još jedan dobar napad Zmajeva, ali ovaj put golman brani udarac Stuparevića. Nije ni Kairat bez šansi. U kontranapadu preti Ilićević, ali šutira pored gola.

Drugi deo meča počeo je napadima Zmajeva i prvi udarac beleži Pavićević već u 46.minutu. Već u 50. minutu Bulatović je nakon solo prodora i šutem sa distance stavio na muke golmana Kairata. Pokušala je da zapreti i ekipa Kairata, najčešće preko Anenea, ali bez opasnosti po gol Popovića.

U 70.minutu odlična se prilika ukazala Pavićeviću koji šutira sa desetak metara, ali pravo u ruke golmana Kairata. Pretili su Zmajevi do kraja meča, najpre Pavićević u 82. minutu, a zatim i Gavrić šutem sa 30 metara, ali nije se zatresla mreža kazahstanske ekipe.

Pokušao je i Kairat u sam smiraj meča da dođe do remija, ali se fenomenalni Popović istakao i sačuvao mrežu Voždovca.

Voždovac – Kairat 1:0 (1:0)

Strelac: Luković u 33.minutu

VOŽDOVAC: POPOVIĆ, ĆIRKOVIĆ, MIHAJLOV, GAJIĆ, BULATOVIĆ, PAVLOVIĆ, PAVLOVSKI, LUKOVIĆ, DURONjIĆ, STUPAREVIĆ, SREĆKOVIĆ.

IGRALI SU JOŠ: MIRKAILO, STOJANOVIĆ, OREŠČANIN, ZLATKOVIĆ, GAVRIĆ, JEŠIĆ, MAKSIMOVIĆ, PURTIĆ, STANKOVIĆ, PAVIĆEVIĆ.

KAIRAT: KARAVAEV, GOGUA, AHMETOV, BOTO, SUJUMBAEV, KUAT, ŽUKOV, ELEK, ISLAMKHAN, ARŠAVIN, ANENE.

0
0

3 Komentara

  1. Ahahahahaa, samrok, posrecilo im se, a kairat je vama ocitao lekciju pamti to druze, da da , ahahahahaha, hajd sad u setnju malo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Da da, ih, pa to je jako pa pomoglo zvezdi, kakva osveta bre, pripreme, kairat im ocitao lekciju i to ostaje sve do kraja sveta, pozzzz.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter