0
Ostali sportovi

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

IGLSI POBEDILI: Narod izašao na ulice, neredi neizbežni (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.18 u 14:30

Kiša i grad koji su padali tokom većeg dela dana nisu sprečili hiljade gradjana Filadelfije da izadju iz stanova, kuća i barova na ulice i proslave pobedu Iglsa u 52. Superboulu.

Ekipa Filadelfija Iglsa osvojila je prošle noći titulu u Nacionalnoj fudbalskoj ligi (NFL) pobedom nad Nju Ingland Petriotsima od 41:33.

Odmah po okončanju meča hiljade ljudi je pohrlilo na ulice kako bi proslavilo ono što je grad čekao 58 godina. Iglsi su osvojili prvu titulu otkako je uveden Superboul, a poslednji put su bili šampioni 1960. godine.

Uz vatromet i sirene iz automobila i mladi i stari stanovnici Filadelfije su krenuli ka Ulici Brod (Broad Street), koja će uskoro biti i domaćin velike pobedničke parade, prve još od 2008. godine kada je Filadelfija Filiz osvojila Svetsku seriju u bejzbolu.

– Grad je to zaslužio. Ovo je sjajan grad i sada imamo i Superboul da to potvrdi, rekao je 66-godišnji Lu Patel.

Dastin Sidman i njegova supruga Stejsi odlučili su da dovedu svog desetogodišnjeg sina i osmogodišnju ćerku na proslavu iako je slavlje vrlo brzo izmaklo kontroli. „Ipak, ne bismo ovo nikad propustili. Ovo se dešava jednom u životu“, rekao je Dastin Sidman.

Pijani navijači Igla prosipali su pivo na sve strane, penjali se na kamione za smeće i policijske automobile, bandere, tende, čupali saobraćajne znakove… Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se i kako se nadstrešnica ispred jednog hotela srušila pod težinom ljudi.

Američki mediji su preneli da se začula i eksplozija i da ima povredjenih, da je bilo pljački i da su navijači flašama gadjali policiju… Policija Filadalefije je saopštila da nije bilo smrtnih slučajeva.

Iz kancelarije gradonačelnika je saopšteno da su razbijeni prozori na nekim zgradama, kao i da su navijači srušili nekoliko uličnih svetiljki i da je tom prilikom povredjeno nekoliko osoba.

Si-En-En navodi da nije jasno da li su i neki od tih huligana uhapšeni.

Situacija u Bostonu je bila mnogo mračnija, pošto su navijači Nju Iglanda morali da se suoče sa porazom Toma Brejdija.

Mnogi su, medjutim, ostali pribrani.

– Nemamo za čim da žalimo. Petriotsi su najveća dinastija u istoriji NFL-a i ovaj poraz to ne menja, rekao je stanovnik Bostona Bil Krovlej.

– Vratiće se, 100 odsto će se vratiti, dodao je Konor Hobert.

(Izvor: YouTube/3.4M views)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter