0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

EP U FUTSALU: Kazahstanci kažnjavali greške Srbije, Orlovi pokazali da ni Igita nije nesavladiv

Objavljeno: 05.02.18 u 19:42

Šteta, iako su veliki favoriti bili Kazahstanci, Srbija je ‘pokazala zube’ u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Kazahstan je slavio sa 3:1 golovima Žarmankulova, Tajnana i Daglasa, dok je Rajčević bio strelac za Srbiju.

Srpska futsal reprezentacija je počela ofanzivno, a prva ozbiljna prilika viđena je već u 2. minutu kada je Slobodan Rajčević iz velike udaljenosti pogodio stativu. Dobru rekaciju je na startu imao i Miodrag Aksentijević koji je ‘skinuo’ oštar udarac špicem Tajnana. Rajčević je ponovo bio u centru pažjne, za samo dve sekunde tri sjajne prilike tog igrača ali je Igita dvaput branio, dok je Srbin u trećem navratu prebacio prečku.

Naš nacionalni tim je i u nastavku bio ofanzivan, ali u 7. minutu meča Kazahstan dolazi do gola. Srbija jeftino gubi loptu, dolazi do ozbiljne prilike za rivale ali Aksentijević brani, međutim lopta se odbija pravo do Žamankulova koji je sa šest metara rutinski pogodio mrežu Srbije.

Imali smo i u nastavku meča svoje prilike, ali i Kazahstanci jednu stoprocentnu. Sjajan lob udarac šalje Nurgožin, ali na sreću pogađa samo prečku. A onda Rajčević, opet. Po drugi put srpski reprezentativac pogađa okvir gola Kazahstana, sada nakon kombinacije sa Perićem ponovo pravo po stativi. Finiš prvog poluvremena su obeležile sjajne odbrane Miodraga Aksentijevića.

Napadački je i počela Srbija u nastavku, ali je Simić u stopostotnoj prilici izblokiran pred sam šut. Ponovo primamo gol u ranoj fazi poluvremena, i to usled greške kao i u slučaju prvog. Kocić je izgubio loptu na polovini terena, a kontru golom završava Tajnan. Srbija nastavlja ofanzivno i u ostatku meča je tempo diktirao naš nacionalni tim.

To je i dovelo do gola na četiri minuta do kraja. Tek iz 14. pokušaja na meču je Slobodan Rajčević savladao sjajnog Igitu i to nakon što je dodavanja Perića udarac zakačio jednog od igrača Kazahstana i prevario golmana te reprezentacije. Srbija je nastavila sa igrom bez golmana i došla do još par velikih prilika, ali nije uspela da postigne novi gol.

U poslednjem minutu meča novo kažnjavanje od strane Kazahstanaca za eliminaciju Srbije. Izgubio je Kocić loptu kao istureni golman, Daglas je ukrao i sigurnom realizacijom pogodio mrežu našeg gola, a Kocić nije uspeo da stigne pokušaj Kazahstanca.

SRBIJA – KAZAHSTAN 1:3
/Rajčević 36 – Žamankulov 7, Tajnan 23, Daglas 40/

Ljubljana. Hala: Stožice.
Sudija: Kamil Četin (Turska).

Srbija: Aksentićević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević.
Klupa: Momčilović, Vulić, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.

Kazahstan: Igita, Dovgan, Jesenamanov, Daglas Žunior, Nurgožin.
Klupa: Šamro, Tajnan, Žamankulov, Sulejmenov, Peršin, Taku, Orazov, Tursagulov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter