1
Domaći fudbal

FOTO: FK RAD

UBEDLJIVIJE OD ZVEZDE: Proradila banjička gol mašina, Rad brojao do tri (FOTO)

Objavljeno: 03.02.18 u 23:41

Poraz, remi, pa ubedljiva pobeda Građevinara na pripremama u Antaliji.

Superligaš gradi formu pred povratak u Srbiju i nastavak takmičenja nakon zimske pauze.

Nakon što je sa 3:1 poražen od Crvene zvezde, litvanski Stumbras je stao na crtu Radu od kojeg je primio isti broj golova, ali ovoga puta nije postigao nijedan. Važno je pomenuti da je ovaj tim litvanski samo u geografskom smislu, pošto samo dva Litvanca nastupaju za Stumbras, a ostatak tima čine stranci.

Golove sa građevinare postigli su Ajković u 31, Almeida (autogol) 36 i Karišić u 87 minutu sa penala. Početno ispitivanje snaga trajalo je pola sata, a prva oraganizovanija akcija građevinara je materijalizovana. Bila je to brazilska akcija građevinara, protiv brazilske odbarne Litvanaca, u kojoj su učestvovali velemajstori fudbalske igre Veselinović, Marinković i Volkov ,da bi ista bila na trenutak bila prekinuta od strane defanzivca litvanske ekipe,međutim lopta se odbila do Ajkovića koji manirom rasnog strelaca, rezantnim udarcem, pogodio mrežu. Banjički Brazilci su nadmudrili litvanske Brazilce.

Minut pre vodećeg gola Ajković je dubinskim pasom pronašao Lutovca, ali je golman Stumbrasa osetio opasnost, na vreme istrčao i prigrlio loptu. Mogao je Denić u 33 minutu, na dodavanje Lutovca, da duplira prednost, međutim loše je šutirao i izgledna prilika je propala. Samo tri minuta kasnije nova radost za građevinare. Lutovac je sa desne strane ubacio loptu u srce šesnaesterca, defanzivac litvanskog tima Andre Almeida u nameri da izbaci loptu u korner nespretno je odreagovao i poslao loptu u sopstvenu mrežu. Dva minuta pre kraja prvog dela utakmice zanimljiva situacija. Volkov je izveo aut i rukom ubacio loptu u peterac, Lutovac nije pravovremeno odreagovao, pa je golman litvanske ekipe uspeo da otkloni opasnost.

U nastavku utakmice trener Nikolić je izvršio dvostruku izmenu, umesto Veselinovića i Stojanovića u igru su ušli Milošev i Petrović, a od 60 minuta je uveo i drugu postavu, s tim što je pred kraj utakmice Petrovića zamenio sa Riznićem. Prvu ozbiljniju akciju Rada beležimo u 64 minutu kada je Milošev , posle odlične akcije napadačkog reda nebesko – plavih dobro šutirao, ali golman Stumbrasa je uspeo da ukroti loptu. Četiri minuta pre kraja utakmice Milošev je bio u prodoru i kada je ušetao u kazneni prostor Litvanaca nepropisno je zaustavljen, pa je poljski sudija Dobrinjin bez dvoumljenja pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Karišić za konačan rezultat utakmice.

Banjički superligaš podiže nivo igre i forme, a posebno raduje realizacija koja je tokom jeseni u većem delu polusezone izostala i umnogome uticala na aktuelnu poziciju na tabeli.

Rad: Stevanović, Mijailović,Volkov, Perendija, Ze Markos, Stojanović, Ajković, Denić, Marinković,Lutovac, Veselinović.

Igrali su još: Dejanović, Vico, Ljubinković, Šipčić, Ignjatijević,Piščević, Karišić, Grbović, Birmančević, Njegoš, Milošev i Riznić.

Stumbras: Josviaki, Almeida, Sadauskas, Nazare, Markoš Junior, Agostinjo, Lopez, Armanavičius, Matkarašvili,Lukaš, Bušare.

Igrali su još: Kvedaraš, Bondo, Belo, Diego, Al-Jašasi, Mateus, Sekgota, Viktor, Kliford, Zalečkis, Miguel, Galkevičius, Šerif, Dogan.

FOTO: FK RAD

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter