1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RAMBO PETKOVIĆ: Bojim se da se ne obrukamo na Mundijalu, svi volimo da vidimo Zvezdu u Evropi ali…

Objavljeno: 03.02.18 u 11:45

Proslavljeni fudbaler Dejan Petković rekao je da se boji da se reprezentacija Srbije u Rusiji ne obruka kao na prethodnim svetskim prvenstvima.

-Bojim se kakva je situacija kod nas. Plasirali smo se i to je izuzetno dobar rezultat. Svaka čast i čestitke svima. Medjutim, izgubili smo stručni štab, imamo novi i treba se prilagoditi. Kako će to biti, bojim se, selektor početnik, nije to uopšte lako. Cilj je bio da se plasiramo, ne da budemo prvi, ali kad si tu i kad se takmičiš želiš najbolji mogući rezultat. Pretposlednje i poslednje veliko takmičenje za nas nisu bili kako treba, pogotovo pretposlednje 2006. kada smo se obrukali i samo se bojim da to ne ponovimo-, rekao je Petković u razgovoru sa novinarima.

Popularni Rambo je posetio svoj nekadašnji klub Crvenu zvezdu koji se za nastavak sezone priprema u Turskoj. On je naveo da Srbija ima dobar tim.

-Imamo kvalitetne igrače, dobar tim, nekoliko igrača u jakim klubovima. Dušan Tadić je po meni naš najbolji igrač, a nije standardan u ekipi…-, kazao je Petković.

Dejan Petković će tokom Mundijala biti stručni konsultant najveće brazilske televizije Globo.

-Biće uživanje i malo strepnje 27. juna-, rekao je Petković uz osmeh.

Istakao je da će utakmica Srbija Brazil biti „nebitna“ jer su srpskom timu važnije prethodne sa Kostarikom i Švajcarskom.

-Brazil je nebitan, bitno je da odigraš protiv Kostarike i Švajcarske. Dodji Brazilu sa šest bodova, pa da se opustimo-, dodao je Petković.

On je posebno pohvalio selektora Brazila Titea, koji je potpuno promenio sistem i velikim razlikama pobedjuje protivnika, a tu reprezentaciju vidi kao favorita u Rusiji.

-Držim ipak kočnicu jer imamo najboljeg igrača na svetu koji nije bio svetski prvak Lionela Mesija (Argentina). To je opasnost za Brazil jer mu je ovo poslednja šansa. Tu su i Nemci, i tu se završava neki krug ozbiljnih favorita za ovo Svetsko prvenstvo-, rekao je Petković.

Govoreći o Crvenoj zvezdi, populanri Rambo je rekao da taj klub odavno nije igrao u Evropi u prolećnom delu sezone i da joj je podrška veoma bitna.

-Veoma sam zadovoljan jer se Zvezda vratila i treba svake godine da bude u Evropi, pa polako razmišljati o Ligi šampiona i boljim rezultatima. Neće biti lako protiv CSKA, ali imamo šanse, imamo dobre igrače-, istakao je Petković.

On je naveo da Zvezda, ali i ostali srpski klubovi u Evropi godinama nemaju velike šanse pre svega zbog razlike u finansijama u odnosu na ostale.

-Domaće takmičenje nije dobro, dovoljno jako da ti da mogućnosti da uigraš ekipu da bi bio ravnopravan. Svi volimo da vidimo Zvezdu u Evropi, ali zaboravljamo na veoma bitne stvari u današnjem fudbalu, a to je velika finansijska razlika. Zvezda kada izadje napolje igra protiv ekipe u kojoj jedan igrač košta kao ceo njen tim-, kazao je Rambo.

Po njegovim rečima, Zvezda nema finansijske mogućnosti da iz Brazila dovede igrača koji odgovara renomeu najtrofejnijeg srpskog kluba.

-Zvezda nema mogućnosti, možda i potrebe osim ako se ne ukaže prilika. Finansije su mnogo otišle gore u brazilskom fudbalu. Ne možeš da priuštiš sebi igrača da je za Crvenu zvezdu. Možeš da dovedeš neko neafirmisano dete koje ne poznaješ, a cena igrača koji se istakne je milionska-, rekao je Petković.

On je naveo da nije realno kao nekada dovesti igrača poput Evandra i Kristijana Borhe jer je to bilo pre šest godina, a tada je, kako je rekao, igrač u toj zemlji zaradjivao pet do 10 puta manje novca nego sada.

-Najslabiji budžet kluba u prvoj ligi Brazila je 25 miliona evra, i to onih koji su ušli u prvu ligu, a da ne govorimo o Flamengu, koji ima 200 miliona dolara budžet, od čega 100 potroši na igrače. To su ozbiljne cifre i za evropski fudbal-, dodao je Petković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter