0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NBA: Kakav Jokić – strašan Jokić! Tripl-dabl i utakmica sezone za srpskog centra (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.18 u 09:09

Ni sjajni Stiven Adams noćas nije imao rešenje za itekako raspoloženog Nikolu Jokića.

Srbin je uticao na veoma važnu pobedu Denver Nagetsa nad Oklahomom od 127:124.

Baš Jokić je taj koji je u finišu utakmice ‘kvoterbekskim’ pasom proigrao Gerija Herisa koji je pogodio trojku za pobedu Denvera nad Tanderom. Sveukupno, Nagetsi su odigrali sjajan meč noćas i jedan od najboljih u celoj sezoni. Od samog starta meča su došli do prednosti koja je trajala tokom cele utakmice.

Denver je već u prvom kvartalu imao dvocifreno vođstvo, da bi se Oklahoma vratila u finišu tog perioda ali ne i uspela da izjednači. Do poluvremena sledi novi sjajan talas Nagetsa kojim prednosti ponovo odlazi na dve cifre i biva sve ubedljivija. U trećoj četvrtini je ona iznosila i maksimalnih plus 20 za Denver kada se očekivalo da je ovaj meč rešen. Ipak, dosta bolja igra Oklahome je donela šansu Tanderima da ipak u finišu stignu do pobede, za šta se postarao, da se ne desi, Heris.

Džamal Marej je postigao najviše poena, 33, ali je najbolju igru svakako imao srpski centar Nikola Jokić. Sem što je Džokera bilo svuda na terenu, gde treba, srpski centar je odlično započeo šuterski veče, i nastavio ga, pa je na kraju imao tripl-dabl od 29 poena, 13 skokova i 14 asistencija. Sa druge strane je Pol Džordž imao 43 poena ali nije uspeo da donese pobedu Oklahomi.

(Izvor: YouTube/MLG Highlights)

Što se srpskih košarkaša tiče, na parketu je noćas bio i Nemanja Bjelica koji je bio solidan u pobedi Timbervulfsa. Minesota je na sličan način stigla do trijumfa protiv Milvokija od 108:89, a Bjelica je za 14 minuta igre upisao osam poena, četiri skoka i dve asistencije.

REZULTATI:

Memfis – Detroit 102:104
Toronto – Vašington 119:122
Milvoki – Minesota 89:108
Hjuston – San Antonio 102:91
Oklaohoma – Denver 124:127

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter