0
Evropske lige

ČETIRI OPCIJE U IGRI: Italijani otkrili imena kandidata za mesto selektora fudbalske reprezentacije

Objavljeno: 02.02.18 u 15:59

Da je jedan od njih bio na klupi Azura u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal, verovatno bi ih predstojećeg leta gledali u Rusiji.

Nakon što je Đampaolo Ventura krajem prošle godine otpušten nakon razočaravajućeg neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Italijani tragaju za čovekom koji bi njihovu reprezentaci ponovo podigao na noge.

Vršilac dužnosti predsednika FS Italije, otkrio je da su u konkurenciji za novog selekora Azura trenutno četiri vrlo ozbiljna trenerska imena a u pitanju su Antonio Konte, Karlo Anćeloti, Robeto Manćini i Klaudio Ranijeri.

 -Imena su poznata. Imamo četiri kandidata. Roberto Manćini je bio u Rimu, ali ga nismo kontaktirali s konkretnijom ponudom. Antonio Konte šalje jasne signale da bi voleo da se vrati selektorskoj dužnosti. Karlo Anćeloti je još neodlučan, a svakako pažnju treba obratiti i na Klaudija Ranijerija. Niko tu nije u prednosti, a uskoro ćemo proceniti ko će biti Venturina zamena-, poručio je Roberto Fabricinii, koji je takođe otkrio i da će aktuelni selektor mlade reprezentacije Luiđi Di Biađo, kao privremeno rešenje, predvoditi talijansku reprezentaciju u narednim prijateljskim mečevima.

Takođe, nakon ostavke predhodnog predsednika, Fudbalski savez Italije takođe traga i za svojim prvim čovekom. Kandidati za ovo mesto su Damijano Tomazi, Kosimo Sibilja, Gabriele Garvina. Dok se ne reši pitanje predsednika, u narednih pet messeci, Roberto Fabricini, Alesandro Kostakurta i Angelo Klarizio će upravljati radom tamošnjeg saveza.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter