2
Domaći fudbal

REMI SA AMKAROM: Zvezda diktirala tempo, na kraju 1:1

Objavljeno: 31.01.18 u 11:33

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 1:1 protiv ruskog Amkara u okviru priprema koje se održavaju u Antaliji. Jedini gol za crveno-bele postigao je Rodić.

Početak meča doneo je komičnu scenu, kada je sudija zaustavio igru jer je Butkovskom otpao broj sa dresa, što su ekonomi sredili oblepivši ga trakom. Prvih desetak minuta proteklo je bez ozbiljnijih prilika, ako izuzmemo korner za Amkar, a prva je pripretila Zvezda, kada je Jovičić uposlio Bena, on pokušao da odigra dupli pas sa Pešićem, ali je odbrana ruskog tima dobro reagovala i otklonila opasnost.

Diktirala je Zvezda tempo, pritiskala je poslednju liniju, a upravo u jednoj takvoj situaciji Donald je presekao loptu, uputio je ka Benu, ali je novo pojačanje crveno-belih smirilo akciju, posle čega je usledio korner. Upravo Ben je izveo udarac iz ugla, ali je Le Talek nešto lošije šutirao glavom.

U narednih desetak minuta Zvezda je dopustila Amkaru da dođe do vazduha, a upravo u momentima kada se činilo da će i Amkar pokazati ofanzivni potencijal, crveno-beli su poveli preko Rodića. Sjajno je Radonjić centrirao sa levog krila, Le Talek spustio loptu do Bena, koji je iz prve prosledio do Donalda. Kapiten crveno-belih je odložio loptu za Rodića, usledio je sjajan šut u donji levi ugao za 1:0.

Tri minuta kasnije, opustili su se crveno-beli, Komolov je pretrčao Stojkovića, iskoristio Borjanovo istrčavanje i loptom u prostor uposlio Butkovskog, koji je poravnao na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena, Amkar je imao tri šanse, ali je  prvo Stojković sprečio Zaneva da ugrozi Borjana, dok je reprezentativac Kanade sjajno intervenisao nakon pokušaja Komolova posle asistencije Bodula petom. Upravo je Zanev mogao da donese preokret, ali je Borjan još jednom fantastično intervenisao.

Drugi deo igre doneo je novu dominaciju Zvezde, napade preko Bena i Pešića, pokušao je i Radonjić, ali ostalo je 1:1.

U 62. minutu Ogude je nagazio Donalda, što je iznerviralo Holanđanina, koji je zbog burne reakcije zaradio žuti karton.

Do kraja meča, Komolov je uposlio Zaneva ali je Borjan odbranio u 75. minutu, potom je Ben, posle iznuđenog faula, pronašao Pešića ali Zvezdin napadač nije uspeo da pogodi gol, da bi u 83. minutu Ezotalahi pokušao, ali je Borjan ponovo bio na visini zadatka.

Po svemu viđenom, Zvezda bez sumnje ima čemu da se nada kada je u pitanju dvomeč sa CSKA.

(Youtube/Crvena zvezda)

 

0
0

2 Komentara

  1. Po svemu sudeći, sva sreća da je ovo bio samo prijateljski meč. A da li imamo čemu da se nadamo protiv CSKA, ne znam, još je rano… Ova utakmica je realno najlošija do sada, protiv najjačeg protivnika i ne daje nam baš preveliku nadu. Spora, bezidejna igra, sa malo prilika za gol. Možda je tome kriv i termin utakmice, ali o tome je trebalo voditi računa kada se zakazivao meč. Realno, malo koristi od ovakve utakmice.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter