4
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2017-2018 FK Partizan-Zimske Pripreme Beograd, 12.01.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

VULETIĆ OTKRIVA: Partizan za malo izbegao oduzimanje bodova od strane FIFA, ali i višegodišnje izbacivanje iz Evrope!

Objavljeno: 30.01.18 u 14:35

Nakon jesenjeg dela sezone crno-beli zaostaju devet bodova za Crvenom zvezdom, a zbog neodgovornih postupaka iz prošlosti ovaj bodovni minus je mogao biti i znatno veći.

Naime, kako je otkrio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, srpskom šampionu pretilo je oduzimanje šest bodova u domaćem prvenstvu od strane FIFA, zbog duga od 500 000 evra koja je klubu ostavila bivša uprava na čelu sa Draganom Đurićem.

Iako navijači toga nisu bili svesni, crno-beli su se u ponedeljak uveče našli u velikom problemu, gde je za malo izbegnuta prava katastrova, što bi oduzimanje bodova svakako bilo.

Ipak klub iz Humske je na vreme uplatio dug jednom od posrednika pri transferu Stefana Savića u Mančester Siti, koji je bio urgentan, a Vuletić otkriva da ovo nije bio jedini dug koji je ostavila prethodna uprava.

– Imamo tri neverovatna duga iz prethodne uprave. Prvi, jednom grčkom advokatu 650.000 za Adema Ljajića, a taj dug smo nekako smanjili na 350.000. Drugi slučaj, poznatom italijanskom posredniku za transfer Stefana Savića u Mančester siti. On je tražio proviziju od 500.000 evra, ništa mu nije bilo isplaćeno. Tužio je Partizan, FIFA donela pravosnažnu presudu da Partizan do kraja ovog meseca isplati pola miliona evra. U suprotnom, oduzeće nam se šest bodova u prvenstvu. Mi smo to juče platili. Ostalo je duga 130.000 evra za proviziju za transfer Mede Kamare u Bolton – otkrio je Vuletić, a preneo „Informer“.

On je takođe istakao da iako je pod vođstvom Dragana Đurića klub uzeo šest titula prvaka Srbije, nakon njegovog odlaska je klub ostao u velikim finansijskim problemima.

-Pod predsedavanjem Dragana Đurića mi jesmo uzeli šest titula, na čemu mu čestitam, ali to je koštalo 15 miliona evra duga, od čega je tri miliona neplaćeni porez. To je platila ova uprava i sada naš dug iznosi oko 12 miliona evra – naglasio je Vuletić, koji takođe ističe da je klub izmirio obaveze prema svim zaposlenima, koji su u prošlosti često i štrajkovima iskazivali nezadovoljstvo.

– Ova uprava suočila se sa dugom od četiri plate i to je nadoknađeno, i zaposleni nemaju problem sa zaostalim platama, niti ima ljudi koji bi želeli da se obese kao što je bilo u vreme Đurića. Zađite u Partizan razgovarajte sa zaposlenima i oni će vam reći kako cene rad Vazure, a kako Đurića – rekao je Vuletić.

Podpredsednik Partizana se osvrnu i na nedavnu kaznu od strane UEFA, koja je usledila nakon utakmice sa Jang Bojsom u okviru petog gola Lige Evrope. Ipak on je otkrio da su pojedini delegati, nakon utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona sa Olimpijakosom predlagali višegodišnju eliminaciju crno-belih iz Evrope.

– Dobili smo informacije da ćemo bilti kažnjeni minimum dve utakmice. Kako je dan odmicao tako su informacije preticale jedna drugu. Osetio sam da što vreme brže protiče šanse Partizana rastu. Podsetimo, letos posle Olimpijakosa dodatni izvestilac je hteo da nas isključi iz evropskih takmičenja na tri godine – oktrio je Vuletić.

0
0

4 Komentara

  1. duriceva uprava kao predhodne … do bjeke i zeke ( ONI su kraduckali … i dobro partizanu donosili ) su radile NA VELIKO-KRALI u svoju korist a na stetu partizana … ALI … nikad kao OVI danas … danasnja uprava … zajedno sa ljudima u i oko zvezde radi na: drzavnom projektu-zvezde. mani te se ovakvih i slicnih saopstenja i prica, sta su neki drugi radili … kako bi svoje radove i namere … (navodne svadje, prepirke-prepucavanja sa terzicem i njemu slicnim…) do kraja izvevi-odradili … u stvaranju mocnog drzavnog projekta-zvezde. ovakvim naslovima i tekstovima koji se pisu sa istog, jednog- jedinog mesta … zelite da PRIKRIJETE svoje delovanje i rad pred onim delom naivnom publikom, navijaca-GROBARA . ima samo jedno svtlo ime … u celoj toj interesnoj sveri partizanovih uprava … ONAJ koji je u svemu tome celog sebe dao koji se partizanu u celosti posvetio … kao niko pre NJEGA ni posle NJEGA … kao takav je smetao i sam se za partizan borio … zato je DULO VUJOSEVIC iz partizana i srpskog sporta. proteran. KO SU OVI DANAS I ODAKLE STIGOSE … STA SU PARTIZANU DALI … KO IH POSTAVI … ??? SAMO SE ZA RAZLOG NJIHOVOG POSTACLJENA ZNA … !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter