12
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘PUKAO SAM NA KRAJU UTAKMICE’: Veličković otkrio šta se desilo posle derbija i ko je izazvao ‘incident’ (VIDEO)

Objavljeno: 30.01.18 u 11:58

Najbolji akter ovog ‘večitog derbija’, uprkos tome što je njegov tim poražen, bio je Novica Veličković.

I ako izuzmemo brojke koje nesumnjivo to potvrđuju, Veličković je ostavio najbolji utisak uz Dobrića na drugoj strani.

Nakon meča, očigledno je bilo i emotivno pražnjenje kod kapitena Partizana uz ono još ranije primećeno fizičko. Sem što se borio protiv igrača Crvene zvezde na terenu, van njega je imao još nekoliko hiljada njih koji su ga vređali pogrdnim pesmama na njegov račun.

Naravno, sve je to kao jedan veliki profesionalac Veličković dobro podneo, ali se u finišu ‘večitog derbija’ desio manji incident na koji je kapiten Partizana odreagovao:

– Pukao sam na kraju utakmice! Stvarno respektujem Zvezdu, nikada nikome nisam ništa ružno rekao i ne podržavam vređanje. Sve je izazvao čovek koji je sedeo u prvom redu do parketa. Samtram da, ako sediš pored terena, treba da imaš neke manire, da paziš kako se ponašaš. Rekao mi je 300 stvari kojih ne mogu sada da se setim, a ja znam da sam pogrešio što sam izgubio glavu i ušao u raspravu. Borim se za svoj klub za crno-beli dres i neću ni pred kim da se sklanjam, izjavio je Veličković.

FOTO: STARSPORT

Krilni centar crno-belih je dao i komentar na drugi ovosezonski poraz od Crvene zvezde koja je bila drastično bolja u drugom poluvremenu, za razliku od prvog u kojem je Partizan parirao, pa čak i imao vođstvo.

– Nema opravdanja, imali smo sedam dana da se pripremimo. Zvezda je jak protivnik koga poštujem. Ognjen Dobrić je dao nekoliko ‘trojki’, kad god smo uradili nešto pljusnula je ‘trojka’. Mislim da možemo da igramo sa njima, moji igrači treba da shvate da mogu. Pokazalo se da mora da se igra 40 minuta, minimum 38, a tih 10 minuta nama fali. Oni igraju jako, imaju punu rotaciju, non stop pritiskaju, to moraš fizički da izdržiš. Malo je igrati 28 minuta ako želiš da dobiješ ozbiljnu ekipu, izjavio je Novica Veličković, a potom se osvrnuo i na trenutnu situaciju u finišu ABA lige:

– Plej-of? Verovao sam da ćemo večeras dobiti, pa nisam ni smislio šta ćemo. Šalim se. Ako nemaš motiv da igraš za Partizan i sada kada si izgubio utakmicu, onda nisi za košarku. Ako nemaš motiv da igraš za klub najveći na ovim prostorima iako nisi ušao u plej-of, nisi za košarku. Loše smo odigrali prvi deo sezone, sami smo sebi zagorčali život porazima od Mornara, MZT-a, Olimpije… Mornar zaslužuje da ode u plej-of, ali ti ako nemaš motiv da sezonu završiš kako dolikuje u ovom klubu, onda nisi za košarku.

(Izvor: YouTube/HOT SPORT)

0
0

12 Komentara

  1. partizan je placao kazne za svaku uvredu.a sudija koji svira floping haha pa ni zvezdini igraci nisu verovali da to moze da svira

    0
    0
    Odgovori
  2. Јесу ли му спомињали жену, сестру или, не дај Боже, мајку? То стварно не би имало смисла!

    0
    0
    Odgovori
  3. Čuj da se prekine utakmica, pa vi ste vređali porodicu Čoviću, Pešiću i Guroviću ,tad nije utakmica prekidana ,čak su i igrači Partizana ,slaveći pobedu, zajedno sa navijačima pevali pogrdne pesme ! Kako se ničega ne sećate , bili ste bahati , sada plačite, kukajte, niko vam ne može pomoći . Morate okajati grehe .

    0
    0
    Odgovori
  4. svakako bolji tim zvezde ali opet pomoc sudija pod diregentom Cokijem,a onda zasto sad nijednom nije prekinuta utakmica zbog vredjanja igraca Partizana (dupli arsini) NISMO ISTI I NECEMO BITI LAZNA TVOREVINO

    0
    0
    Odgovori
  5. U kojoj si ti zabludi moj Novice !? Kako nisi shvatio da vas je Zvezda rutinski pobedila ? Zvezda igra koliko joj treba , a ne da vas ponizi kao što ste vi radili kad ste bili bolji od Zvezde.

    0
    0
    Odgovori
    • Pobedili bi vi Partizan i 100 razlike da mozete, ali ne mozete. Vi mozete da imate ekstra igrace, strance, placene, a Partizan totalne levate i opet cete se grcevito boriti za pobedu. Imate kompleks od Partizana i ne znam kako ti to ne mozes da shvatis, Tri sezone predstavljate nesto u kosarci, posle 71. godine proslog veka, i odmah ste se nesto nadigli. A zna se i kome mozete da zahvalite i na ove nekolike zadnje godine. Inace nista od vas ne bi bilo. FMP-2.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter