2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ: Izuzetno sam srećan kao i posle prvog derbija! ČANAK: Ne gubimo nadu, moramo da se borimo za što bolji plasman

Objavljeno: 30.01.18 u 00:10

Odigran je i drugi ‘večiti derbi’ u ovom izdanju ABA lige, a Crvena zvezda je slavila rezultatom 86:74.

Najbolji u pobedi crveno-belih bio je Ognjen Dobrić koji je imao sjajno šutersko veče i ubačenih 18 poena, dok je na drugoj strani Novica Veličković postigao 20.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je izuzetno srećan zbog večerašnje pobede nad Partizanom, posebno zbog okolnosti u kakvima je ostvarena.

– Kao i posle prvog derbija, izuzetno sam srećan posle ovakvih utakmica i pobeda. Pobede koje znače za tim, za klub, za naše navijače i iz tog razloga sam srećan, jer kupuje dodatni mir za nastavak sezone, rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Crvena zvezda je večeras sa 86:74 pobedila Partizan u 18. kolu ABA lige.

– Mnogo puta sam to rekao, ali moram da ponovim, ali želim da dam značaj. Želim da pričam o 12 momaka koji su bili na utakmici. Mnogo puta se pokazalo da kada god imali vremena za neku seriju treninga, pravili smo velike pobede, igrali dobre utakmice i dolazili do fantastičnih rezultata. Još jednom smo potvrdili dobar rad iz prethodnog perioda, nastavio je trener Zvezde.

U timu nije bilo Džejmsa Feldina i Pera Antića, a Alimpijević je rekao da je „fenomenalna stvar“ što je pobeda ostvarena bez njih.

– Došli smo u ritam i gajimo stil razmišljanja da je potpuno normalno što fale dva igrača, kako statistički, tako i igrački za naš tim. Po meni nije normalno da bez Antića i Feldina očekivano pobedimo. Da, kvalitetniji smo, ali košarka je nešto drugo, nije papir koji potvrdjuje stvari, rekao je on.

– Partizan tražeći nove igrače pokušava da održi svoju ambiciju za plej-of i da ih ostvari. Iz svega toga sam zadovoljan kako smo se ponašali, kako igrali. Kao i u prvom derbiju sitne stvari su bile značajne, a tako i u ovom derbiju, dodao je Alimpijević.

Trener Zvezde je rekao da se neće baviti kalkulacijama u borbi za prvo mesto, već da će „isključivo gledati u svoje dvorište“.

Budućnost i Zvezda imaju isti skor od po 15 pobeda i tri poraza, a podgorički tim je bolji u medjusobnom duelu.

Alimpijević je dodao da će Feldin najverovatnije biti u sastavu za meč s Baskonijom, a da će, kako sada stvari stoje, Antiću trebati još 10 dana da se oporavi po „ozbiljnijim merama oporavka“.

FOTO: STARSPORT

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je posle večerašnjeg poraza od Crvene zvezde da će se njegova ekipa do samog kraja boriti za plasman u plej-of ABA lige.

– Okrećemo se daljem toku takmičenja, ne gubimo nadu, borićemo se za što bolji plasman, a da li to biti dovoljno za četvrto mesto, videćemo na kraju, izjavio je Čanak na konferenciji za novinare posle utakmice.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu kao gosti od Crvene zvezde sa 74:86, u 18. kolu ABA lige. Crno-beli su šesti na tabeli i imaju dve pobede manje od četvrtoplasiranog Mornara iz Bara.

– Čestitam Zvezdi na pobedi. Mislim da smo (Tejlora) Ročestija i (Milka) Bjelicu kontrolisali tokom većeg dela, jer smo njih prepoznali kao najveću opasnost. Iznenadili su nas (Ognjen) Dobrić i (Matijas) Lesor koji su dali neke poene, ali u utakmicama ovakvog tipa ne smeš da primiš takve poene, rekao je trener Partizana.

On je ocenio da je njegova ekipa dve i po četvrtine imala kontrolu.

– Oko 26, 27 minuta smo imalu kontrolu utakmice, odnosno bili smo u njoj, ali smo opet reagovali kao na nekim utakmicama ranije… Usledile su greške u odbrani. Pokušavali smo da vratimo brzim napadom, ali je to protiv evroligaške ekipe propast, naveo je Čanak.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković rekao je da se ekipa okreće borbi za plej-of.

– Čestitam Zvezdi na pobedi. Igrali smo izjednačeno do treće četvrtine. Imali smo neke nalete, ali to je bilo bezuspešno. Oni su do kraja održavali prednost. Okrećemo se meču protiv Mege u subotu i borbi za plej-of, kazao je Marinković.

FOTO: STARSPORT
0
0

2 Komentara

  1. Sa ovim partizanom moze da se sprda ko hoce,ali necete jos dugo da terate sprdnju sa nama,vas maksimum je 2018 godina,2019 pa nadalje je nasa pa cemo vam vratiti milo za drago!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Немој тако. Од 2019. године вратити мило за драго. Пусти мало да још ми враћамо за период од 1992. до 2011. године. РЕАЛНО!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter