0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

NIKOLA GAJIĆ: Čast je raditi sa Stolicom, cilj je jasan – Kup Srbije i kvalifikacije za Ligu Evrope

Objavljeno: 29.01.18 u 20:43

Ono što već godinama krasi klub iz Srpske Atine jeste talenat koji gaje u svojim redovima, a potom i izvode u prvi tim.

Jedan od takvih jeste Nikola Gajić, talentovani 19-godišnji napadač koji će u drugoj polusezoni dobiti šansu na ‘Karađorđu’.

Napadač Vojvodine Nikola Gajić (19) izjavio je da je srećan što je potpisao profesionalni ugovor sa svojim klubom i da mu je čast da bude prvotimac “stare dame”.

Omladinska škola “Ilija Pantelić” nadaleko je poznata kao pravi rasadnik fudbalskih talenata. Brojni su igrači koji su ostavili dubok trag u reprezentaciji Srbije i kasnije nastupali u najjačim evropskim klubovima, a koji su prve fudbalske korake napravili u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku. Uostalom, dovoljno je reći da je jedan od njih, Sergej Milinković-Savić, do pre svega tri i po godine fudbaler Vojvodine, danas jedan od najtraženijih i najvrednijih fudbalera na svetu, čija se vrednost procenjuje na čitavih 150 miliona evra.

U sadašnjem timu “stare dame”, ponovo ima nekoliko momaka koji su svojim talentom i radom zaslužili da iz omladinskog pogona pređu među prvotimce. Među njima je i Nikola Gajić, visoki napadač crveno-belih, koji na pripremama u Beleku pokušava da se nametne treneru Iliji Stolici, ali i istovremeno stiče dragoceno iskustvo.

– Pre svega, moram da istaknem da mi je veoma drago što sam potpisao profesionalni ugovor sa klubom u kojem sam odrastao i prošao čitavu omladinsku školu. Sa prvim timom sam po prvi put trenirao nešto malo pred kraj prošle sezone, a ovo mi je prvi put da sam sa njima na pripremama. Ekipa me je odlično prihvatila, svi se trudimo da ispunimo zamisli šefa stručnog štaba i nadam se da ćemo uspeti u tome, kaže Gajić.

Sa kojim trenerima si najviše radio u omladinskoj školi i ko ti je najviše pomogao u tvom napredovanju?

– U Vojvodinu sam došao kada sam imao samo osam godina, što znači da sam tu već nekih 11 godina. Trener mi je najduže bio Dušan Grujić, koji je sada direktor omladinske škole, a trenirao me je i Zoran Vasiljević, koji je do skoro bio vršilac dužnosti šefa stručnog štaba prvog tima. U omladinskoj školi sam proveo lepih 11 godina i zato mi je drago što sam baš sa Vojvodinom potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, odnosno što sam u njoj započeo svoju seniorsku karijeru. Iz moje generacije, u prvom timu su sada još golman Marko Ilić i Aleksandar Mesarović. Bio je i Petar Mićin, ali nažalost, on je napustio Vojvodinu.

Fudbal ti je očito postao strast već u najranijem detinjstvu?

– Da, praktično čim sam prohodao, tata mi je bacio loptu, ja sam počeo da je šutiram i to mi je ušlo u krv. Kasnije sam otišao i na prvi trening, bilo mi je super i tako sam zavoleo fudbal.

Prethodnu polusezonu proveo si na pozajmici u Cementu iz Beočina. Koliko ti je to pomoglo da sazriš i igrački napreduješ?

– Pre godinu dana sam imao operaciju kolena i kada sam se oporavio, tačnije prošlog leta, otišao sam na pozajmicu u Cement. Imali smo dobru ekipu, dobrog trenera, a ja sam kao starter odigrao 15 utakmica, na kojima sam postigao 10 golova i imao pet asistencija. Mislim da sam, da se tako izrazim, na taj način “kupio kartu” za povratak u Vojvodinu.

Pored tebe, Voša u napadu ima još Stefana Mihajlovića i Miloša Zličića, a stigao je Eze Vinsent?

– Konkurencija je velika, ali ja sam siguran u sebe. To su sve dobri momci i lepo se slažemo, a naravno, sportski ćemo se boriti za svoje mesto. Igraće onaj ko bude najviše zaslužio, a ja se nadam da ću to biti ja.

Vojvodina je i u prethodnim godinama imala neke izuzetno dobre napadače?

– Jeste i meni se posebno dopadala ona generacija sa Škuletićem, pa i ona kasnija sa Ožegovićem. Međutim, moram da kažem da nikad nisam imao nekog uzora u tom smislu. Jednostavno, trudim se da od svakog napadača uzmem ono najbolje što mogu.

Šef stručnog štaba Ilija Stolica je i sam bio napadač?

– Za prethodne dve nedelje, moj utisak o njemu je super. Treninzi su odlični i pokazao je ono što svi pričaju o njemu, a to je da je vrhunski trener i dobar čovek. Izuzetno je lepo sarađivati sa njim i vrlo mi je drago što imam tu čast i privilegiju da radim sa takvim stručnjakom, te mislim da sam se dobro uklopio. On ima svoje principe i razmišljanja oko igre, mi se trudimo da to prihvatimo i verujem da će do nastavka sezone sve doći na svoje.

Šta očekuješ od Vojvodine u drugom delu sezone?

– Ciljevi su nam da se plasiramo u kvalifikacije za Ligu Evrope i osvojimo Kup. Biće teško, ali mislim da ćemo uspeti u tome. Ipak je Vojvodina jedan od tri najveća kluba u Srbiji i mesto joj je na evropskoj sceni. Dobra stvar je to što će se deliti bodovi pred plej of, tako da iako smo sad na osmom mestu, kad se bodovi prepolove ta razlika uopšte neće biti velika. Verujem da ćemo uspeti da ostvarimo ono što smo zacrtali. istakao je Gajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter