7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HS ANALIZA: Partizanu potrebno čudo za plej-of, ni dva poraza Mornara nisu dovoljna- a tu je i FMP!

Objavljeno: 29.01.18 u 23:53

Ovako stvari stoje po crno-bele kada se podvuče crta četiri kola pre kraja regionalnog takmičenja.

Partizan posle današnjeg neuspeha u ‘večitom derbiju’ zauzima šestu poziciju na Jadranu.

Zahvaljujući jučerašnjoj pobedi FMP-a u Zagrebu protiv Cibone, crno-beli su otišli jedno mesto niže na tabeli. FMP ima isti broj pobeda i poraza, po devet, kao i Partizan, ali je trenutno ispred crno-belih zbog boljeg međusobnog skora. Partizan je slavio u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ ali samo tri poena razlike, za razliku od Pantera koji su u Železniku pobedili 83:71.

Dakle Mornar iz Bara nije jedina briga tima Nenada Čanka, već i FMP. Ono što je bitno kada su Barani u pitanju, oni beže crno-belima dve pobede, ali su u oba navrata ‘tukli’ Partizan ove sezone tako da bi i sa izjednačenim skorom dalje išao Mornar.

Crno-beli moraju da gledaju prvenstveno ‘svoje dvorište’, jer bi svaki novi poraz na Jadranu drastično smanjivao šanse za prolaz dalje. Prvi težak ispit će crno-beli imati već poslednjeg dana ove nedelje kada dočekuju Megu. Potom sledi gostovanje Olimpiji, pa domaći meč sa ekipom Budućnosti i za kraj protiv Cedevite u Zagrebu. Neverovatno težak raspored za crno-bele koji na leđima imaju veliki teret, a pritom dosta toga zavisi od mečeva koje će igrati Mornar i FMP do kraja.

Crnogorski sastav do kraja igra sa Igokeom (gost), Cedevitom (domaćin), Cibonom (gost) i MZT-om (domaćin). Težak posao i za tim iz Bara, ali i meč sa jednom od najlošijih ekipa u takmičenju, MZT-om u kojem je Mornar veliki favorit.

Na kraju takmičenja će na tabeli ispred Partizana biti i FMP ukoliko ekipa iz Železnika bude imala isti skor kao i crno-beli, kakav je sada slučaj. Izuzetno težak posao će Panteri imati za tačno nedelju dana kada budu dočekali Crvenu zvezdu, potom imaju gostovanje Megi, čekaju Olimpiju, pa putuju u Podgoricu na megdan sa ekipom Budućnosti.

Da sumiramo, u najboljoj poziciji je trenutno Mornar koji sa dve pobede u naredne četiri utakmice i definitivno odlazi u plej-of u slučaju međusobnog skora sa Partizanom, ali to ne važi i za FMP. Ekipa iz Železnika je jednom pobedila Barane, a jednom i izgubila, međutim koš razlika je na strani srpske ekipe.

Na kraju vam postavljamo pitanje, koga vi vidite na završnom takmičenju? Da li mislite da će Mornar ovu zaista odličnu sezonu rutinski privesti kraju, ili da će crno-beli u finišu da dođu do cilja – plej-of dela takmičenja? A zašto da ne, možda i senzacija u vidu FMP-a?

Ko će od ove tri ekipe uspeti da se plasira na završno takmičenje ABA lige

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
FOTO: STARSPORT
0
0

7 Komentara

  1. Ee jadni li ste..Pojavili ste se u košarci pre 3 godine a do tada vas nije bilo na mapi evropske i domaće košarke…I vi ćete nekom da pričate o dominaciji Zvezde … Žalosno

    0
    0
    Odgovori
  2. Nema čuda, plačite , vaše je prošlo, bićete šesti na kraju i to vam je uspeh jer nećete ispasti iz lige i budite zadovoljni !

    0
    0
    Odgovori
  3. Iz ugla glodara ni živeti ne vredi kad Partizan nije prvi, kao da su izgubili svaku nadu ?! Navijajte za Zvezdu i sve će vam izgledati ljepše i radosnije.

    0
    0
    Odgovori
  4. Čim Partizan gubi ,sve je bez veze, sve je zavera, to je teorija glodara. Ne mogu da podnesu da su nebitni , a ni koš nije koš kako oni nemaju ozbiljnu ulogu u Aba ligi. Ne znam što ne istupe iz takmičenja ,,kad je sve bez veze“?

    0
    0
    Odgovori
  5. Aba liga je otkad zvezda osvaja liga bez briga, smesna liga amaterska, Partizan je osvajao kad je ona imala neku vrednost koga briga za plejof danas.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter