10
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA DRAMA: Može li Partizan do plej-ofa, a Zvezda do pol pozicije posle crnogorskog derbija (RASPORED) (ANKETA)

Objavljeno: 29.01.18 u 00:00

Prvi derbi 18. kola ABA lige mogao bi donese pravu dramu pred poslednja četiri kola u regionalnom takmičenju.

Do kraja ABA lige ostalo je da se odigraju četiri kola (za Crvenu zvezdu i Partizan još pet), a već je jasno da nas čeka prava drama u borbi za plej-of i prvo mesto koje obezbeđuje prednost domaćeg terena.

Krenućemo od borbe za prvo mesto gde je Budućnost bila skoro sigurno viđena posle dve pobede nad Crvenom zvezdom. Ipak, posle današnjeg poraza Podgoričana od Mornara neizvesnost se vratila. Naime, Crvena zvezda bi u slučaju pobede nad Partizanom u ponedeljak od 21 čas uspela da se izjednači po broju bodova sa timom iz Morača, a u poslednja četiri kola imala bi daleko lakši raspored. Crveno-belima do kraja ostaju mečevi sa FMP-om i Igokeom u gostima, kao i dvoboji sa Zadrom i Cibonom u Beogradu. Sa druge strane pred Podgoričanima je ‘pakao’, jer gostuju Cedeviti u Zagrebu i Partizanu u Beogradu, a dočekuju MZT Skoplje i FMP Železnik. Procenite sami ko ima veće šanse da se nađe na prvoj poziciji pred F-4.

Kada je reč o borbi za četvrto mesto, tu bi mnogo moglo da se reši već danas. Naime, u slučaju da Partizan izgubi od Crvene zvezde u derbiju (gost je), šanse bi mu bile minimalne, mada teoretski moguće. Naime, crno-beli bi u tom slučaju imali dve pobede manje od Mornara i lošiji međusobni skor. Da stvar bude gora ‘parni valjak’ ima težak raspored po kom dočekuje Megu i Budućnost, a gostuje Olimpiji i Cedeviti. Sa druge strane Barani gostuju u Laktašima, dočekuju Cedevitu, idu Ciboni i dočekuju fenjeraša MZT Skoplje. Dve pobede su im dovoljne za prolaz među četiri najbolja tima.

Mornar bi mogao i do trećeg mesta ako bi savladao Cedevitu u Baru, a Zagrepčani izgubili u Podgorici ili Zagrebu od Partizana.

BUDUĆNOST – 33

Cedevita G)
MZT SKOPLJE (D)
Partizan (G)
FMP Železnik (D)

CRVENA ZVEZDA – 31

PARTIZAN (D)
FMP Železnik (G)
ZADAR (D)
Igokea (G)
CIBONA (D)

CEDEVITA – 31

BUDUĆNOST (D)
Mornar (G)
MZT Skopje (G)
Partizan (D)

MORNAR – 29

Igokea (G)
CEDEVITA (D)
Cibona (G)
MZT SKOPLJE (D)

PARTIZAN – 26

Crvena zvezda (G)
MEGA (D)
Olimpija (G)
BUDUĆNOST (D)
Cedevita (G)

Ko će biti prvi u ABA ligi posle ligaškog dela?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Ko neće u polufinale ABA lige?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

10 Komentara

  1. Ročesti ne samo da je bolji plej od Gosa , on vredi kao kompletan tim Partizana ! Usput, pogledajte mu CV i biće vam sve jasno ! To je najbolji stranac koji je igrao u Srbiji.

    0
    0
    Odgovori
  2. Recite me na kojoj poziciji Partizan ima boljeg igrača od Zvezde ? Ne znam otkuda bilo kakve dileme u pogledu ishoda utakmice ? Za Zvezdu je ovo meč kao i protiv Igokee.

    0
    0
    Odgovori
  3. Veceras ce zvezda demolirati partizan haaahaaaa……svaka pobeda zvezde ispod 20 poena je neuspeh za giganta kakav je zvezda!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter