0
ATP

AUSTRALIJAN OPEN: Pavić i Dabrovska osvojili miks dubl

Objavljeno: 28.01.18 u 10:14

Teniser iz Hrvatske Mate Pavić stigao je do druge titule na ovogodišnjem Australijan openu, pošto je u finalu mešovitih dublova zajedno sa Gabrijelom Dabrovski iz Kanade bio bolji od indijsko-mađarskog para Rohan Bobana – Timeš Baboš sa 2:1 u setovima.

Nakon što su prvi set izgubili sa 6:2, Pavić i Dabrovski su u drugom delu igre napravili brejk u sedmom gemu, pa je pobednik bio odlučen u „taj brejku“, tačnije mini-setu koji se igra do deset dobijenih poena. Indijac i Mađarica su na samom početku izgubili dva servisa i dopustili Paviću i Dabrovski da odu na 3:0, da bi pri rezultatu 5:3 još jednom izgubili poen na svoj servis, što se pokazalo kao ključno. Uzvratili su odmah sa dva brejk-poena, potom došli i do preokreta, ali su i protivnici dobro servirali, došli do 10:9, a potom pobedu potvrdili još jednom oduzevši servis za konačnih 11:9 i 2:1.

Paviću je ovo za 24 sata druga titula, pošto je u paru sa Oliverom Marahom osvojio titulu i u muškom dublu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter