5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Mornar ‘rastužio’ partizanovce i veoma usrećio navijače Crvene zvezde

Objavljeno: 28.01.18 u 15:34

U neobičnom terminu za ABA ligu je Mornar u Baru savladao ekipu Budućnosti rezultatom 87:81.

Nemanja Gordić uprkos maestralnoj partiji i odličnom učinku nije mogao sam da nadigra raspoložene Barane.

Sigurno najveće iznenađenje u ovoj sezoni jeste ekipa Mornara. Tim iz Bara je uspeo da pobedi u još jednom veoma teškom meču i tako stigne do 11. trijumfa u takmičenju. Oba tima su veoma raspoloženo ušla u meč, ali se stekao utisak da do poena lakše dolaze domaći koji su imali blagu prednost. Gotovo ista igra iz prvih 10 minuta mogla se videti i u drugom poluvremenu, a oba tima su na pauzu otišla sa istim brojem postignutih poena – 48:48.

Gosti su na ulazu u treću deonici imali veliki pad u igri, što Mornar nije iskoristio kako je mogao. Mučila se Budućnost u Baru i za 10 minuta tog perioda postigla skromnih 14 poena, tako da je vođstvo, očekivano, opet bilo na strani Mornara. Oba tima su mogla do pobede u završnici imajući u vidu da je na početku četvrtog kvartala Mornar vodio tri poena razlike. Pametnom košarkom, Barani nisu dopustili preokret u finišu i upisali su novu i veoma bitnu pobedu u ovom takmičenju.

Mornar je tako učinio veliku uslugu Crvenoj zvezdi, ali ne i Partizanu. Naime crveno-beli sada imaju utakmicu i pobedu manje od prvoplasirane Budućnosti tako da se eventualnim trijumfom u ‘večitom derbiju’ izjednačuju sa Podgoričanima. Sa druge strane, Partizan je na petoj poziciji i mesto ispod plej-ofa, a čeka ga veoma težak meč sa Zvezdom koji ukoliko ne dobije, biće na dve pobede zaostatka za Mornarom na samo četiri kola do kraja ligaškog dela.

Vranješ je sa 19 poena predvodio Barane, Rejli-Ros je ubacio 12, a po 11 imali su Mićović, Pavić i Luković. Na drugoj strani je pomenuti Gordić ubacio 22, Ivanović 17, a Gibson 10.

ABA LIGA – 18. KOLO

Subota

Olimpija – Cedevita 65:64
/Horvat, Morgan 12 – Musa 24/

Nedelja

Mornar – Budućnost 87:81
/Vranješ 19 – Gordić 22/

19.00 Cibona – FMP

Ponedeljak
18.00 Igokea – Zadar
21.00 Crvena zvezda – Partizan

Utorak
20.00: Mega Bemaks – MZT

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

5 Komentara

  1. Čović je ,,verovatno kriv“,sredio poraz Budućnosti preko Đukanovića, hajde sad ZAVERENICI razvijte poznatu tezu- svi rezultati koji ne idu u prilog glodarima su plod nameštaljki.

    0
    0
    Odgovori
  2. Mornar je igrao za sebe , a Zvezdi je svejedno gde će i s kim će igrati finale plej ofa. Ni jedan tim Aba lige ne može Zvezdu dobiti tri puta uzastopno !

    0
    0
    Odgovori
  3. Posle poraza od Mornara u Beogradu jasno je bilo da su Partizanu ostale samo teoretske šanse za četvrto mesto. Sad je situacija potpuno u rukama Mornara,a uz to Mornar ima mnogo lakši raspored do kraja ligaškog dela takmičenja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter