0
Tenis

KAROLINA VOZNJACKI: Sanjala sam ovaj trenutak!

Objavljeno: 27.01.18 u 14:20

Danska teniserka Karolina Voznijacki rekla je danas da je presrećna zbog osvajanja svog prvog grend slem trofeja u karijeri, Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Voznijacki je danas u finalu Australijan opena pobedila Rumunku Simonu Halep sa 7:6, 3:6, 6:4 i osvojila prvi grend slem trofej.

– Dugo sam sanjala ovaj trenutak i sada mi se san ostvario – rekla je Voznijacki na dodeli trofeja.

Voznijacki je dva puta igra u finalu Ju Es opena, 2009. i 2014. godine i oba puta je izgubila. Halep je izgubila i treće grend slem finale, pošto je poražena u prethodna dva na Rolan Garosu, 2014. i 2017. godine.

Danska teniserka je današnjim trijumfom u Melburnu preuzela prvo mesto WTA liste od Halep.

Na ovogodišnjem turniru u Melburnu su prvi put u Open eri u finalu grend slem turnira igrale prva i druga teniserka sveta koje do tada nisu osvojile grend slem trofej.

– Znam da je danas težak dan za Simonu. Žao mi je što sam danas pobedila, ali sigurna sam da će u budućnosti imali mnogo prilika. Odigrala si neverovatan meč, neverovatno si se borila. Ponovo ti se izvinjavam – rekla je Voznijacki rumunskoj teniserki.

Halep je čestitala protivnici na osvojenom trofeju.

– Nije mi lako sada da pričam, ona je odigrala sjajno. Ovo je za mene bio sjajan turnir. Nisam dobro počela turnir uz povredu skočnog zgloba. Želela sam da pružim najbolje u svakom meču, a to sam i uradila. Tužna sam što nisam pobedila, ali Karolina je bila bolja – navela je ona.

Halep je dodala da joj je žao što u trećem pokušaju nije osvojila grend slem titulu i da se nada da će joj četvrto finale doneti sreću.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter