1
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2017-2018 FK Partizan-Zimske Pripreme Beograd, 12.01.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ĐUKIĆ ZADOVOLJAN POSLE PRVE PROVERE: Posebne pohvale novajlijama i omladincima

Objavljeno: 27.01.18 u 18:02

Fudbaleri Partizana odigrali su danas prvu kontrolnu utakmicu na pripremama na Kipru, u kojoj su remizirali bez golova sa ekipom poljskog Gornika.

Uprkos rzultatu, crno-beli su na ovom susretu ostavili prilično dobar utisak, a samo je pogodak nedostajao da se kruniše ovo dobro izadnje u meču sa poljskim timom.

-Zadovoljan sam, igrali smo agresivno i čvrsto, kao da je evropska utakmica! Zadoboljan sam agresijom, držanjem lopte, falila nam je završnica i na tome ćemo raditi – rekao je Miroslav Đukić nakon prve utakmice.

Trener srpskog šampiona je posebno istakao učinak novajlija, koji su odigrali dobar meč uprkos tome što nisu imali previše vremena za uigravanje sa novim saigračima-

– Nismo imali vremena da bolje uigramo novajlije, jer u ovom delu priprema dominira rad na fizičkoj spremi. Prezadovoljan sam njihovim odnosom, kao da su deo ekipe duže vreme. Uroševića smo gurali ofanzivnije, pokazao je da može dobro da tome odgovori. Ivanović je s nekoliko poteza pokazao da je moćan s loptom. Kada bude malo svežiji biće dosta bolji. Vidi se da se oseća teret pretrčanih kilometara. Dobro se uklopio – istakao je Đukić, koji je takođe pohvalio i made fudbalere, koji su dobili šansu u drugom poluvremenu.

– Mladi su dobili šansu, nije se videla razlika na terenu, videli smo da imamo dovoljan broj igrača u pogonu – istakao je Miroslav Đukić.

Trener Partizana posebno se osvrnuo na najnovije pojačanje, Jurija Vakulka, koji je u Humsku stigao sa epitetom velikog talenta.

– Juri je fizički najviše trpeo, jer njegovi fizički rezultati nisu bili na nivou na kojem je trebalo da budu. Ali, doneće nam u budućnosti, ima dobar šut, agresiju, dobro se ukomponovao – ocenio je Đukić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter