0
Evropske lige

Fudbal Super liga season 2016-2017 Cukaricki v Crvena Zvezda Asmir Kajevic (C) celebrate scoring the goal with the Erhan Masovic (R) Dragoljub Srnic and Dusan Lagator Novi Sad, 19.03.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

POTVRĐENO PISANJE HOTSPORTA: Lagator i Jovanović u Rusiji

Objavljeno: 26.01.18 u 15:28

Fudbaleri Saša Jovanović i Dušan Lagator od danas su zvanično deo ekipe Dinama iz Sankt Peterburga pošto su se pridružili saigračima na pripremama u Antaliji gde su potpisani ugovori.

Nastupaće kao pozajmljeni igrači uz mogućnost ostanka i preseljenja u drugi klub, a sa njima u Rusiji bio je potpredsednik Čukaričkog Nenad Mirosavljević koji je dogovorio dugoročnu saradnju ruskog drugoligaša i Čukaričkog.

– Pozajmica je potpisana do 31. maja. Svi detalji su utanačeni igrači su predstavljeni juče u klubu, a tehnički potpisivanje ugovora se obavlja na pripremama u Antaliji, pojasnio je Mirosavljević, koji se vratio u Beograd.

Tokom dvodnevnog boravka potrpedsednik je potpisao sa ruskim drugoligašem ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji dva kluba koji podrazumeva razmenu igrača, trenera, odigravanje prijateljskih utakmica i slično.

– Uverio sam se na licu mesta da Jovanović i Lagator nastavljaju karijeru u pravom okruženju. Sigurno da je to za njih lepa prilika da se dokažu i izbore za svoj status.

FOTO: Dinamo Sankt Peterburg

Dušan Lagator (24) je defanzivni vezni igrač. U Čukaričkom je za dve godine odigrao 33 utakmice i postigao gol u utakmici protiv Surdulice koja je bila njegova druga u klubu.

– Taj gol ću pamtiti kao omiljeni momenat u Čuki, a od utakmica prolazak Ordabasija u Ligi Evrope i plasman u naredni krug kvalifikacija. Čukarički je jak klub i imao sam dobru saradnju. Žao mi je što se rastajem sa saigračima jer smo ostvarili odličan odnos, a Upravi se zahvaljujem na svemu. Nisam ranije ramišljao o Rusiji, jake su im i prva i druga liga. Naravno da sam zadovoljan novim klubom, to je izazov za mene i trudiću se da se pokažem i ostvarim svoj maksimum.

Ofanzivni vezista Saša Jovanović (25) je za dve i po godine odigrao 70 utakmica u Čukaričkom i postigao sedam golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter