5
Domaći fudbal

NJIMA ĆE BITI PAKLENO U BEOGRADU: Pogledajte koji fudbaleri će za Crnu Goru igrati protiv Srbije, iako su rođeni ovde

Objavljeno: 26.01.18 u 17:07

Fudbaleri Srbije i Crne Gore po prvi put će se sastati u okviru UEFA Lige nacija, što će ujedno biti prilika da neki igrači rođeni u Srbiji, a koji su odabrali da igraju za Crnu Goru, upišu i meč protiv svoje domovine.

Selektor Ljubiša Tumbaković, rođeni Beograđanin, i njegov pomoćnik Zoran Mirković, takođe rođeni Beograđanin, do sada su računali na sedam fudbalera rođenih u Srbiji, od čega su četvorica bili akteri kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

To su Mirko Ivanić (rođen u Novom Sadu), Filip Stojković (Ćuprija), Marko Simić (Obrenovac) i Adam Marušić (Beograd), kao aktuelne uzdanice reprezentacije Crne Gore, dok su kao opcije tu i Vladimir Rodić (Beograd), Vukan Savićević (Beograd) i Vladimir Volkov (Beograd), koji nisu igrali u kvalifikacijama za Mondijal.

Takođe, iako je rođen u Hrvatskoj, čitavu fudbalsku karijeru je izgradio u Srbiji igrajući za Vršac, Zemun i Spartak, iz kog je došao u Crvenu zvezdu, pa ćemo na listu dodati i novopečenog reprezentativca Crne Gore, Stefana Hajdina.

Igrači rođeni u Srbiji koji nose dres Crne Gore:

Vladimir Rodić (Malme)

Mirko Ivanić (BATE Borisov)

Filip Stojković (Crvena zvezda)

Marko Simić (Pakhtakor)

Adam Marušić (Lacio)

Vukan Savićević (Slovan)

Vladimir Volkov (Rad)

Stefan Hajdin (Crvena zvezda)

0
0

5 Komentara

  1. Vi novinari posvadjaste bratski narod.Pa zar je vazno gdje je ko rodjen.Jel dao Bog da igra za C.Goru ako nemoze za Srbiju i obratno.A vi odma pisete „ovima ce biti pakleno u Beogradu“.Sramota!!!!!!Ja sam rodjen u Crnoj Gori ali sam Srbin iz Crne Gore.Pa niko neigra ni za Djukanovica ni za Vucica nego reprezentacija moze samo da im pomogne a neka pobijedi sport i pravo sportsko bratsko navijanje i to ce biti moja pobjeda i svih pravih navijaca!!!!!!Srecno Srbija Srecno Crna Gora!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. U reprezentaciji anti-srpske džave C.Gore igra 6 Srba, iz Srbije, sa veoma niskom nacionalnom svešću, i oni treba da igraju protiv svoje države a za boje onih koji Srbe satanišu, progone i proglašavaju okupatorima. Kako će tek biti reprezentaciji Srbije u Podgorici, to će tek videti i doživeti reprezentacija Srbije. Možda će to otvoriti oči igračima iz Srbije koji igraju za njih!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ajde sad napravite clanak sa istom tematikom, ali promijenite sport – vaterpolo 🙂 da vidimo dje su rodjeni „vasi“ delfini 😀

    0
    0
    Odgovori
    • Ti Nemanja S, namerno mešaš babe i žabe. Reč je o Srbima koj igraju za, neprijateljski raspoloženu, C.Goru a nije bitno gde su rođeni delfini , nego ko su delfini po narodnoj pripadnosti. Oni delfini koji su rođeni u C.Gori su Srbi po narodnoj pripadnosti a ovi fudbaleri, koji igraju za C.Goru, su Srbi. Odnosno da ti prevedem na razumljiviji jezik: za Srbe igraju samo Srbi, bez obzira gde su rođeni a za C.Goru igraju Srbi iz Srbije a ne Crnogorci iz Srbije! Ne znam da li ti možeš to da shvatiš?!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter