0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

GROBARIMA ĆE KNEDLA ZASTATI U GRLU: Ruši se legendarno zvanje koje je zlatnim slovima upisano u istoriju Partizana (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.18 u 15:03

U istoriju odlazi mesto na kom su crno-beli postigli jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba i domaće košarke.

Kada je Aleksandar Đorđević pre 26 godina postigao trojku za pobedu nad Huventudom koja je crno-bele popela na krov evrope, ime dvorane „Abdi Ipekči“, otvorene tri godine pre ovog sudbonosnog koša, ostalo je zapisano zlatnim slovima u istoriju kako Partizana, tako i domaće košarke.

Devet godina je prošlo kada je na istom mestu Predrag Stojaković predvodio reprezentaciju (tada još uvek) Jugoslavije do titule šampiona Evrope pobedom nad Turskom u finalu, 78:69.

Danas, 26. januara 2018. godine, dvorana koja je navijačima u Srbiji pružila mnogo radosti odlazi u istoriju, pošto je započelo njeno rušenje.

(Youtube/ Ihlas News Agency)

Podsetite se trojke Saleta Đorđevića protv Huventuda, kao i meča koji je našoj reprezentaciji doneo zvanje prvaka „starog kontinenta“:

(Youtube/ Allin2)

(Youtube/ Iggy Speed)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter