0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: CSKA siguran protiv Bamberga, Feneru derbi protiv Barselone

Objavljeno: 26.01.18 u 20:40

„Armejci“ na svom terenu nisu imali previše problema sa prvakom nemačke, kojeg su u meču 20. kola Evrolige savladali sa 81:72.

Nakon prilično izjednačene prve četvrtine, koju je Bamberg završio vođstvom od 19:18, tokom druge deonice ekipa Dimitrisa Itudisa je pokazala svoju snagu.

Ekipa CSKA je u drugom kvatralu odigrala izvrsno u defanzivi, ostavivši protivnika na svega 11 poena za 10 minuta, dok su oni sa druge strane postepeno dizali prednost i na odmor otišli sa vođstvom od 39:30.

Armejci su i u nastavku sigurno kontrolisali svoju prednost, koja je u nekoliko navrata išla i do 12 poena, a u poslednji desetominutni period se ušlo s rezultatom 55:46 u korist domaćina.

Do polovine poslednje deonice Moskovljani su razrešili svaku dilemu oko poitanja pobednika, pošto je rezultat na pet minuta pre kraja iznosio maksimalnih 68:50.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Nando De Kolo sa 20 poena, Serhio Rodrigez je dodao 13 uz šest asistencija, a poen manje od Španca upisao je Kori Higins.

Kod Bamberga najraspoloženiji je bio Dorel Rajt sa 11 poena i sedam skokova, dok su po 10 poena postigli Lo Maodo (6 as), odnosno Rubit Ogastin.

Dosta uzbudljivije bilo je u Istanbulu, gde je domaći Fenerbahče upisao pobedu protiv Barselone, rezultatom 86:82.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, ekipa Željka Obradovića je u nastavku dodala gas i treću deonicu rešila u svoju korist sa 23:13 i u poslednjih 10 minuta unela prednost od 65:57.

Tokom čitavog poslednjem perioda prednost turskog tima se konstantno kretala oko dvocifrene (najviše 11 poena), a Barsa je u samom finišu uspela da pripreti i na oko minut ipo pre kraja trojkom Ertela prišli na 82:79.

Francuz je na 11 sekundi pre kraja bio polovičan sa linije penala i smanjio na 82:80, dok je na drugoj strani sa linije slobodnih bacanja pobedu domaćina zapečatili Bred Vonamejker i Kostas Slukas.

Kod pobednika prednjačili su Bred Vonamejker sa 24 poena i sedam skokova, odnosno Nikolo Meli sa poenom manje, a dvocifren je bio i Jan Veseli sa 12 poena i pet uhvaćenih lopti. Naš Marko Gudurić meč je završio sa sedam poena, četiri skoka i dve asistencije. Nikola Kalinić na terenu je proveo svega četiri minuta, bez učinka.

Kod Katalonaca najefikasniji je bio Tomas Ertel sa 21 poenom, a pratio ga je Ante Tomić koji je uz 20 poena uhvatio i sedam skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter