0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Sjajno polufinale u Zagrebu, Šveđani nakon velike drame i produžetaka srušili Dansku!

Objavljeno: 26.01.18 u 22:32

Rukometaši Švedske drugi su finalisti Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto su u polufinalu savladali Dansku nakon produžetaka, rezultatom 35:34 (28:28).

Šveđani su do pobede u skandinavskom derbiju mogli da dođu i dosta jednostavnije, pošto su na dva minuta pre kraja imali tri pogotka prednosti, ali ih je loša završnica mogla lako koštati finala. Ipak na kraju su posle dodatnih 10 minuta ipak uspeli da se domognu svoje pete borbe za titulu, u kojoj ih očekuje duel sa selekcijom Španije.

Naš rival iz grupne faze takmičenja je tokom čitavog toka susreta bio bolji tim, konstantno držao prednost koja je tokom prvog poluvremena iznosila u nekoliko navrata i po pet golova, ali su na veliki odmor otišli sa svega dva gola prednosti (16:14).

Slično je bilo i u nastavku gde je Švedska u 39 minutu imala 20:15, ali su Hansen i drugovi postepeno smanjivali prednost koja je na ulasku u poslednjih deset minuta iznosila 23:21 u korist Švedske.

Pet minuta pre kraja Danci su stigli i do izjednjačenja, rezultat je bio 25:25,a imali su i prednost igrača više nakon isključenja Gotfridsona. Ipak Švedska je zatim vezala tri pogotka i pred poslednjih dva minuta utakmice činilo se da imaju sigurnu pobedu, pošto je rezultat bio 28:25.

Međutim Danci se nisu predavali i na 37 sekundi pre kara došli su na gol zaostatka pogotkom Svona, a na drugoj strani je u poslednjem napadu za Švedsku Tolbring pogodio stativu.

Danskoj je nakon toga ostalo svega sedam sekundi da proba da dođe do izjednačenja, a do njega su i došli novim pogotkom Svona sa krila, nakon maestralne asitencije Mikela Hansena.

Očekivalo se da će nakon šokantno ispuštene pobede Šveđani u produžecima psihički pasti, ali su na startu prvog  došli prvi do vođstva, koje su održavali do kraja tog petominutnog perioda (31:30).

Početkom drugog produžetka Švedska je došla do dva gola prednosti na krilima odličnog Zahrisona, a konačan udarac Danskoj zadao je Linus Arneson, koji je šutem sa devet metara doneo svom timu nedostižnih 35:33, na 25 sekundi pre kraja.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Matias Zahrison sa osam pogodaka, dok su po sedam postigli Gotfirdson i Ekberg.

Kod poraženog sastava Mikel Hansen je postigao 12 pogodaka, dok je gol manje postigao Rasmus Luge Šmit.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter