0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U RUKOMETU: Hrvati uz probleme do petog mesta, Česi umalo kreirali veliki preokret

Objavljeno: 26.01.18 u 18:40

Rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila je peto mesto na prvenstvu „starog kontinenta“, čiji su bili i organizatori, pobedom nad selekcijom Češke rezultatom 28:27.

Uprkos tome što su na poluvremenu meča u Zagrebu, domaći rukometaši imali i šest golova prednosti (16:10), Češka je u nastavku uspela da se vrati u utakmicu i učini njen finiš uzbudljivim.

Gosti su postepeno topili prednost „kockastih“ i na nešto manje od dva ipo minuta pre kraja prišli na samo gol zaostatka, 27:26. Ipak izabranici Lina Červara nisu dozvolili novi šok na ovom turniru, već su do kraja uspeli da iskontrolišu situaciju na terenu i upišu „utešnu“ pobedu.

Najefikasniji u timu Hrvatske bio je Zlatko Horvat sa 10 pogodaka, pet golova je postigao Igor Karačić, a po četiri Manuel Štrlek i Luka Stepančić.

Na drugoj strani, ubedljivo najistaknutiji je bio Ondrej Zdrahala sa 13 golova, dok je Stanislav Kasparek dodao šest pogodaka.

Danas su na programu i mečevi polufinala u kojima se sastaju Francuska i Španija, odnosno Danska i Švedska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter