0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HS UTISCI SA SENJAKA: Hajdin ozbiljno pojačanje, Joveljić borben, ali bi jedno dete valjalo ispratiti (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.18 u 20:00

Crvena zvezda je danas deklasirala ‘bratski’ tim Grafičara sa 5:0 u prvoj utakmici odigranoj u 2018.godini, doduše prijateljskoj.

Kažu ‘prvi mačići se u vodu bacaju’, ali to danas ne važi. Jeste četa Vladana Milojevića danas igrala protiv srpskoligaša, tima koji je pre svega sedam dana počeo pripreme, ali šansu su danas dobila zvezdina deca i iskoristila su je.

U prvoj postavi našla su se njih trojica Luka Adžić, Luka Ilić i Dejan Joveljić. Prvi je odigrao sasvim korektno, kao i budući vezista Mančester sitija, koji se sve vreme nudio za loptu, kreirao napade, a bio i učesnik kod trećeg gola Crvene zvezde kada je pogodio stativu, a lopta se odbila do Joveljića. Kada je reč o 18-godišnjem napadaču, on se borio kao lav, da dokaže da nije vreme za pozajmicu na Banjicu, već da se kilometar severnije na kraju Bajfordove šume bori za svoje mesto pod suncem. Dejan Joveljić je postigao dva gola, iznudio penal, terao golmana Grafičara da bude non-stop budan, pogađao je i okvir gola.

Drugo poluvreme je počeo i Stefan Hajdin, on jeste dete Crvene zvezde, ali se nije kroz ‘školu’ probio do prvog tima, već je morao obilaznim putem preko Subotice. Levi bek je odigrao odlično, videlo se da je budućnost Crvene zvezde i da će biti dobra zamena za standardnog Milana Rodića. Asistirao je kod gola Pavkova za 4:0, držao u svojim rukama levi bok i pokazao da će biti veliko pojačanje.

FOTO: STARSPORT

Ipak, momak kog bi trebalo ispratiti jeste mladi 17-godišnji štoper Strahinja Eraković. Ušao je u drugom poluvremenu na teren i pokazao da posuduje veliko znanje. Delovao je sigurno. Uvek je bio ispred igrača, kvario je napade Grafičara i napadača stavio u ‘džep’. Još malo da nabaci mase i koji centimetar, Eraković bi mogao da bude prototip budućeg štopera Crvene zvezde.

Šansu su dobili još Veljko Nikolić koji je postigao jedan gol i dobro razigravao saigrače, baš kao i Ivan Ilić.

Posle meča na Senjaku jedno je jasno, Crvena zvezda ima zalog za budućnost, ipak potrebno je strpljenje i marljiv rad sa tom talentovanom decom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter