0
Ostali sportovi

Zagreb, 180118. Arena Zagreb. Utakmica 1. kola drugog kruga rukometnog EHF Europskog prvenstva 2018, Srbija - Noverska. Na fotografiji: Petar Nenadic, Abelvik Magnus Rod. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

EP U RUKOMETU: Norvežanima skandinavski derbi, debakl Makedonije protiv Danske

Objavljeno: 24.01.18 u 20:05

Rukometaši Norveške dodatno su zakomplikovali situaciju u grupi I, pošto su se pobedom nad Švedskom od 28:25, izjednačili sa svojim današnjim rivalom i Hrvatskom sa šest bodova.

Od ove pobede Norvežana najviše su profitirali Francuzi, koji su sada i definitivno obezbedili prolaz u polufinale, dok će Hrvatskoj za tako nešto sada biti dovoljan i bod protiv „trikolora“ u meču koji se igrao od 20:30 časova.

U slučaju poraza domaćina u meču sa Francuzima, doći će do kruga od tri reprezentacije (Hrvatska, Švedska i Norveška), gde će na kraju odlučivati gol razlika.

Što se tiče skandinavskog derbija, Norvežani su tokom čitave utakmice imali rezultatsku prednost, dok su ih Šveđani čitavih 60 minuta jurili, ali nisu uspeli da ih sustignu.

Norveška je tokom prvog poluvremena najveću prednost imala u 17. minutu kada su vodili sa 9:6, a na veliki odmor poneli su vođstvo od 12:11.

Tokom drugog poluvremena igralo se praktično gol za gol, gde je Norveška diktirala tempo a Šveđani su ih uspešno pratili sve do samog finiša.

Tada u 54. minutu dolazi do isključenja Godfridsona, a verovatno ključan trenutak meča bile su dve uzastopne odbrane golmana Norveške, Bergeruda, kada je nakon sedmerca odbranio i odbitak Tolbringu.

Nakon toga su se Norvežani odvojili na dva gola razlike u samoj završnici, a Bergerund je svojim odbranama zapečatio pobedu svog tima, sačuvavši mu kakvu takvu nadu za polufinale.

Kod pobednika najistaknutiji je bio Bjarte Mirhol sedam pogodaka, dok je Kent Robin Tonesen postigao pet, dok je golman Tornbjorn Bergerud upisao čak 21 odbranu.

Kod Švedske Džeri Tolbring je postigao šest pogodaka, dok je Simon Jepson postigao pet.

U meču druge grupe, između Danske i Makedonije nije bilo nikakve neizvesnosti, a skandinavski tim je u ovom susretu slavio sa 31:20 i zapečatila prvo mesto.

Srbija – Belorusija 27:32

Slovenija – Češka 26:26

Švedska-Norveška 25:28

Makedonija-Danska 20:31

Nemačka-Španija 

Hrvatska-Francuska

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter