1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

NOVI MOMENTI: Rusi se zauzeli za Zvezdu, CSKA ipak pred punom ‘Marakanom’? (FOTO)

Objavljeno: 23.01.18 u 14:26

Nakon što je fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen od stane UEFA jednom utakmicom suspenzije stadiona, oglasili su se ruski navijači koji su na spornoj utakmici sa BATE-om bili na tribini zajedno sa pristalicama crveno-belih.

Na potenutoj utakmici u Belorusiji, na tribini sa navijačima Zvezde se pojavio transparent sa porukom podrške generalu Ratku Mladiću, koji je i prourokovao kaznu evropske fudbalske unije.

Srpski vicešampion bi zbog toga meč šesnaestine finala lige Evrope, protiv moskovskog CSKA, mogao da odigra pred praznim tribinama, iako je veliki broj ulaznica za ovaj susret već rasprodat. Iz „Ljutice Bogdana“ su na ovakvu odluku UEFA uložili žalbu, a u pomoć su im pritekli i ruski navijači koji su u Borisovu bili na tribini zajedno sa navijačima crveno-belih.

Oni su se na društvenim mrežama oglasili s porukom da su oni bili ti koji su na stadion uneli sporni transparent, te da navijači Crvene zvezde nemaju ništa s tim.

Kako se u saopštennju ruskih navijača navodi, oni su samo želeli da pruže podršku srpskom narodu, a da nije bilo zabrane ulaska za navijače Partizana u Kijevu, verovatno bi se i tamo zaputili.

-Dugo smo planirali da idemo da podržmo Srbe. Ne vezujemo se za neki klub, prosto smo gledali šta nam je blizu. Partizan je u Kijevu igrao bez podrške svojih navijača, pa smo odlučili da odemo na Zvezdu, u Belorusiju. Stigli smo u Moskvu (i iznenadili se njenim novim izgledom; samo dvojica naših članova su nedavno bila u prestonici), a onda smo potražili minbuseve za Belorusiju. Tu smo i napravili transparent podrške nepravedno osuđenom generalu Mladiću. Kada smo stigli u Belorusiju, pre meča smo se našli sa Srbima, a onda se našli u problemu – nismo imali karte za njihov sektor. Kupili smo ih za susednu tribinu, a onda se prebacili kod gostiju. Videli smo još entuzijasta koji su uradili isto što i ja. Posle utakmice otišli smo u najbližu kafanu sa Srbima, razmenili neke navijače nalepnice i pravac kući – poručili su ruski navijači na društvenim mrežqama.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter