0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Slovenci protiv Španije zadržali šansu za polufinale

Objavljeno: 23.01.18 u 20:23

Rukometna reprezentacija Slovenije savladala je Španiju 31:26 u meču drugog kola druge runde I grupe Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Na samom početku meča Slovenija je, posle vođstva Španije od 2:1, napravila seriju 4-0, stigla do 5:2, posle čega je usledio pad u igri. Samo jedan dat, pet primljenih golova i preokret doneo je Špancima 7:6, potom i 10:8, a na poluvreme su Slovenci ipak otišli sa golom viška – 13:12.

Drugi deo igre doneo je raznovrsniju igru igrača Veselina Vujovića, već u 35. minutu bilo je 19:15, što su do kraja povećali i na 26:19, pa je, uprkos blagom opuštanju u završnici, meč priveden kraju bez većih problema. 

Najefikasniji je bio Marguč sa pet, po četiri su dali Mačkovšek i Blagotinšek, dok je sa druge strane Sole dao šest golova. 

Slovenija nakon ove pobede ima šansu da u poslednjem kolu napravi još jedan korak ka polufinalu, pošto je trenutno četvrta na tabeli sa bodom manje u odnosu na Nemačku i Španiju.

Ukoliko Makedonci trijumfuju, preskočiće i Šveđane i Nemce i zauzeti drugo mesto na tabeli, mada ih u poslednjem kolu očekuje megdan sa prvoplasiranom Danskom.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter