0
Košarka

FOTO: NBA

NBA: Noć bez Srba – Klarkson i Rendl vodili Lejkerse do ubedljive pobede, Dinvidi meč viner

Objavljeno: 22.01.18 u 09:10

Noćas su odigrana četiri meča u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti.

Pobede su upisali Orlando Medžik, Los Anđeles Lejkers, Bruklin Nets i Indijana Pejsers.

Lejkersi su porazili Njujorks sa 127:107 bez Lonza Bola koji ni noćas nije bio u sastavu. Prvu četvrtinu obeležila je rezultatska klackalica, dok su tokom cele druge Lejkersi imali vođstvo. Ipak, Niksi se početkom drugog poluvremena vraćaju i serijom poena stižu do preokreta i prednosti koja traje skoro do kraja trećeg perioda. Ali onda je usledila majstorska partija Njujorka u poslednjih 12 minuta i 30 poena koliko su ubacili Lejkersi za to vreme. Stigla je ekipa iz Los Anđelesa i do maksimalnih 22 poena razlike u meču i ubedljivo slavila.

Džordan Klarkson je sa dabl-dabl učinkom predvodio Lejkerse, imao je 29 poena i 10 asistencija, dok je i Džulijus Rendl imao dabl-dabl, 27 poena i 12 skokova. Na drugoj strani su sa po 17 poena najuspešniji bili Kristaps Porzingis, Majkl Bizli i Tim Hardvej Džunior.

Dosta neizvesnije bilo je u meču Netsa i Pistonsa koji je u finišu pripao timu iz Bruklina – 101:100. Posle par prvih napada Detroita, Bruklin je došao do vođstva koje je trajalo sve do kraja utakmice. Nekada ubedljivije, nekada i ne, ali su Netsi gotovo ceo meč držali prednosti i išli do maksimalnih plus 15 pred kraj treće deonice. A onda u četvrtom kvartalu, problem. U finišu stižu Pistonsi do izjednačenja, međutim najbolji igrač Bruklina noćas, Spenser Dinvidi, na nešto više od jedne sekunde pogađa šut i donosi pobedu Netsima.

On je utakmicu završio sa 22 poena, dok je Rondi Holis-Džeferson imao 21. Tobijas Heris je u timu Pistonsa imao 20, a Boban Marjanović nije bio u igri noćas.

Rezultati:

Orlando Medžik – Boston Seltiks 103:95
Njujork Niks – LA Lejkers 107:127
Bruklin Nets – Detroit Pistons 101:100
Indijana Pejsers – San Antonio Spars 94:86

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter