2
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U RUKOMETU: Nedopustiv odnos prema igri, Francuzi se bukvalno igrali sa ‘orlovima’!

Objavljeno: 22.01.18 u 19:40

Rukometaši Srbije definitivno su eliminisani sa Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto su večeras poraženi od Francuske rezultatom 30:39 (12:19).

Ostala je još jedna utakmica protiv Belorusije, ali sada je definitivno jasno da je Srbija izgubila i teoretsku šansu da izbori makar treće mesto u grupi i utakmicu za peto mesto. Ako se tome iko nadao…

Reklo bi se, naši rukometaši sigurno nisu. Jer su još jednom odigrali bez puno volje i namere da pobede. Istina je, na suprotnoj strani bili su svetski šampioni, ali prosto neverovatno deluje da se ‘petlovi’ i na plus devet bacaju za svaku loptu, a ‘orlovi’ igraju bez ikakve želje za dokazivanjem.

To je dovelo do ‘bezbroj’ kontranapada naših rivala, od čega najviše posle ‘brzog centra’ i ne vraćanja u odbranu, što je proizvelo sumanuto veliki procenat uspešnosti Francuza od preko 70 odsto.

Izabranici Jovice Cvetkovića igrali su dobro samo u prvih 15 minuta, dokle su se koliko-toliko držali u rezultatskom egalu, ali je tada krenula velika serija Francuske od 10:2 i vrlo brzo zaostatak je bio preveliki.

Na poluvremenu je iznosio sedam golova razlike (19:12), a onda smo u nastavku videli još efikasniju igru na obe strane. Ovako je to izgledalo – Srbija je uspevala iz pozicionog napada da postiže golove, uglavnom sa bekovskih pozicija, a onda je posle tri ili četirii sekunde naš golman morao da vadi loptu iz mreže jer su nas Francuzi razbili munjevitim napadima sa centra.

Nisu pomagale ni molbe Cvetkovića da se njegovi puleni trgnu i brže krenu nazad, protivnički rukometaši su nas nemilice nadtrčavali, a ‘orlovi’ se u odbranu vraćali ‘pod ručnom’.

Kada se tome pridodaju, ponovo, brojne tehničke greške i kvalitet rivala da i sa igračem manje postiže golove, poraz možda i nije toliko ubedljiv. Ali, 39 primljenih golova, dovoljno govore o odbrani Srbije na ovom meču.

Najefikasniji na ovom susretu bili su Luka Karabatić iz pobedničkog tabora i Nemanja Zelenović iz selekcije Srbije, obojica sa po sedam postignutih golova.

Evropsko prvenstvo se za Srbiju završava za dva dana kada će igrati protiv Belorusije i pobedom bi ‘orlovi’ zauzeli 10. mesto na ‘Starom kontinentu’.

Grupa 1

Srbija – Francuska 30:39 (12:19)

20.30 Hrvatska – Norveška

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter