0
Evropske lige

SERIJA A: Sergej briljirao u ubedljivoj pobedi Lacija, Kvaljarela srušio Fiorentinu na ‘Marasiju’ (VIDEO)

Objavljeno: 21.01.18 u 17:00

Fudbaleri Lacija su na domaćem terenu, na krilima Milinković-Savića prosto pregazila Kjevo rezutatom 4:1, u meču 20. kola italijanskog šampionata.

Rimski tim je od početka do kraja dominirao u utakmici protiv „letećih magaraca“, na kraju upisavši popularnu petardu na svom „Olimpiku“.

Prvi pogodak na ovoj utakmici viđen je u 23. minutu kada je Lus Alberto, na asistenciju Adama Marušića, doneo prednost „nebesko plavima“. Ipak, odgovor gostiju usledio je već u narednom napadu, kada je je Manuel Pućareli iskoristio asistenciju Ivana Radovanovića i vratio stvari „na početak“.

Tada je na scenu stupio Sergej Milinković-Savić, koji je u 31. minutu vratio Laciju prednost prelepim udarcem iz kolena, sa ivice šesnaesterca i tako postavio rezultat prvog dela utakmice.

Ipak on je mogao biti i drugačiji da glavni arbitar utakmice, posle konsultacije video tehnologije, nije poništio svoju prvobitnu odluku i poništio jedanaesterac za Kjevo, koji je dosuđen u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Nastavak utakmice doneo je nastavak dominacije domaćina koji je sa nova tri pogotka prosto razbio tim iz Verone, a sve je počelo od Milinković-Savića koji je u 68. minutu doneo svom timu prenost od 3:1.

Srpski reprezentativac je iskoristio perfektnu asistenciju Lukaša Leive, koji ga je pronašao na samoj ivici peterca i sjajnim volej udarcem praktično slomio poslednje nade Kjeva.

Osam minuta kasnije našeg internacionalca je na terenu zamenio Portugalac Nani, koji je obeležio završnicu ove utakmice, pošto je najpre u 83. minutu asistirao Bastosu za 4:1, a tri minuta kasnije se i sam upisao u strelce i postavio konačan rezultat susreta.

Udbedljivu pobedu na domaćem terenu ostvarila je i Sampdorija, koja je slavila protiv Fiorentine sa 3:1, a apsolutni junak ove utakmice bio je Fabio Kvaljarela, koji je postigao sva tri pogotka za Đenovljane.

Nekadašnji reprezentativac Italije je seriju golova započeo u 30. minutu, kada je asistenciju Gastona Ramireza pretvorio u vođstvo od 1:0, što je i bio rezultat prvog dela utakmice.

U nastavku su viđena još dva pogotka iskusnog Kvaljarele, oba na asitenciju Razmireza i to u 60. i 68. minutu, dok je „Viola“ do počasnog pogotka stigla deset minuta pre kraja, preko Karlosa Sančeza.

ITALIJA 1 – 21. KOLO

Nedelja:

Atalanta – Napoli 0:1 (0:0)
(Mertens 65)

Bolonja – Benevento 3:0 (1:0)
(Destro 35, De Majo 73, Džemaili 88)

Verona – Krotone 0:3 (0:1)
(Barberis 3, Stojan 54, Riči 67)

Lacio – Kjevo 5:1 (2:1)
(Milinković Savić 31, 68, Bastos 83, 86 – Pućareli 25)

Sampdorija – Fjorentina 3:1 (1:0)
(Kvaljarela 30, 60, 68 – Sančez 80)

Sasuolo – Torino 1:1 (0:1)
(Berardi 54 – Obi 26)

Udineze – Spal 1:1 (1:0)
(Samir 11 – Flokari 49)

Kaljari-Milan

Inter- Roma

Ponedeljak:

Juventus-Đenova

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter