0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VOŠA POBEĐUJE SA STOLICOM: Novi trener prezadovoljan, Vojvodina pobedila Rad u Staroj Pazovi

Objavljeno: 20.01.18 u 16:17

Novosađani su savladali rivala iz Superlige rezultatom 2:1 u pripremnom meču za nastavak sezone.

Nakon trijumfa svoje ekipe nad Radom, Ilija Stolica nije krio zadovoljstvo.

– Kao što svi treneri imaju običaj da kažu, rezultat je u drugom planu. Ono što mi je bilo važno jeste način na koji su momci ispunjavali ono što zahtevam od njih i time sam prezadovoljan. Naravno, bilo je detalja koje treba i hoćemo da menjamo, ali u suštini, ovo je zadovoljavajući nivo za ovu fazu priprema. Ideja nam je bila da proverimo sve kandidate, jer ovde ima dosta naše dece od 17-18 godina i bilo mi je važno da i oni dobiju minutažu, odnosno tretman kakav moraju da imaju. Oni su deo našeg tima, a koliku će minutažu imati u narednim utakmicama, zavisi od toga koliko će je zaslužiti na terenu, kaže Stolica.

Pre samo par dana su u FC ‘Vujadin Boškov’ predstavljena dva nova pojačanja u vidu Marka Putinčanina i Eze Vinsenta, oni će na zvanični debi morati da sačekaju do nastavka Superlige, ali su prvu utakmicu od dolaska u klub odigrali danas.

– Za mene su kvaliteti Putinčanina odavno poznati i on je neko ko nam je vrlo važan zbog balansa u ovoj izuzetno mladoj ekipi. Eze je do sada odradio samo tri treninga sa nama, a pre toga je imao čak 40 dana slobodno, tako da sam zadovoljan sa onim što je pokazao. Ideja je bila da danas ne igra više od pola sata, kako ne bi došao u rizik od povrede. Ipak, njih dvojicu ne bih posmatrao odvojeno, jer su već postali deo naše grupe, dodao je trener Vojvodine.

Baza pred odlazak u Antaliju sledeće nedelje za igrače Vojvodine jeste sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u kojem su Novosađani odradili skoro svaki trening u ovoj godini, a i današnja utakmica je igrana u Staroj Pazovi.

– Iskoristili smo maksimalno pogodnosti koje nudi ovaj sportski centar, na verovatno najboljoj veštačkoj podlozi u Srbiji. Mogli smo nesmetano da treniramo i na pravi način uvežbavamo naš stil igre. To nam je izuzetno važno, jer igračima je sada potrebno da steknu sigurnost i samopouzdanje. Sutra će imati zaslužen slobodan dan, u ponedeljak i utorak ćemo ponovo trenirati ovde, a u sredu će igrači ponovo dobiti slobodan dan da se spakuju i pozdrave sa porodicama, pošto u četvrtak putujemo u Antaliju, napominje Ilija Stolica.

Šef struke Vojvodine je i najavio nova pojačanja u svojim redovima, i to bi trebalo da stignu već do odlaska na naredni deo priprema u Tursku.

– Mislim da će do tada doći još neko od pojačanja, jer je evidentno da na nekim pozicijama mi ni fizički nemamo dovoljan broj igrača. Nažalost, jedna stvar koju smo danas uradili, a koja nije dobra, jeste to što su Veselinović i Saničanin odigrali 90 minuta, što nije poželjno za ovaj deo priprema. Međutim, mi nemamo igrače koji su mogli da igraju umesto njih. Siguran sam da ćemo uskoro dobiti još pojačanja i pojačati konkurenciju pred odlazak u Antaliju, zaključio je Stolica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter