0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Veličković vodio Partizan do pobede u klasiku, debitovali Von i Si!

Objavljeno: 20.01.18 u 20:53

Košarkaši Partizana ostvarili su važnu pobedu u jednom od derbija 17. kola regionalnog šampionata, savladavši u punom „Pioniru“ ekipu Cibone rezultatom 80:69.

Ekipa Nenada Čanka je utakmicu, u kojoj su debitovala nova pojačanja Kvami Von i Bondža Si, prelomio dobrom igrom u finišu treće i tokom čitave poslednje četvrtine i upisala i treću vezanu pobedu na putu ka plej-ofu.

Crno-beli su u ovu utakmicu ušli jako dobro, na krilima Novice Veličkovića vodili 7:0 i 10:3, ali je na drugoj strani usledilo buđenje veterana Marka Tomasa koji vraća goste u utakmicu.

Zahvaljujući nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu, koji je u prvoj četvrtini ubacio osam poena Cibona je u jednom trenutku i povela 15:14, a prva četvrtina, završena je rezultatom 17:17.

Drugi period počeo je atraktivnik zakucavanjem Bondžija Sija, koji je podigao navijače na noge, ali je na drugo jstrani Tomas ne nastavio svoju odličnu seriju, vezavši sedam poena. Partizanova spoljna linija, Vilijams-GosAranitovićVon, imala spreman odgovor i u tim momentima se praktično igralo koš za koš.

Partizanovim bekovima ubrzo se ponovo priključio kapiten Veličković, koji je sa pet vezanih poena održavao svoj tim u blagom rezultatskom plusu, ali ni jedna od ekipa nije uspevala da se osetnije odlepi.

Finiš prvog poluvremena obeležio je prazan hod Partizana, koji su Zagrepčani iskoristili da sa šest vezanih poena iskusnog Luke Žorića na odmor ponesu prednost od 43:40.

Početak trćeg kvartala doneo je nastavak odliče šuterske serije Cibone , koja pogađa tri trojke preko Ratkovice, Bošnjaka i Rozića (tada 9/17 za tri), kojima su poveli sa 52:46.

Ipak na drugoj strani šutem van linije 6,75 uzvratio je Veličković, a Mrinković je sa četiri vezana poena vratio prednost na stranu crno-belih, rezultat je bio 53:52.

Nakon toga igralo se praktično koš za koš, a neki ritam je konačno uspeo da uhvati Najdžel Vilijams-Gos, koji vezuje pet poena, a Partizan u poslednjih deset minuta ulazi sa vođstvom od 61:59.

Početak poslednjeg perioda doneo je seriju ekipe Nenada Čanka, koju su predvodili Von i Veličković sa po četiri poena, pa je domaći tim ubrzo došao do prednosti od 70:61, a nakon odličnog prodora Vilijams-Gosa bilo je i 72:61, na pet minuta pre kraja.

Zatim je usledila minijatura Đorđa Gagića, koji je brutalnim zakucavanjem i rampom dodatno podigao temperaturu u „Pioniru“ u završnici utamice, a ulje na tu vatru dodao je i Kvami Von svojiom požrtvovanom igrom i bacanjem na parket za loptu.

Crno-beli su uspešno održavali stečenu prednost, a u tome su im pomogli i košarkaši Cibone promašajima sa linije penala. U poslednji minut se nakon četiri vezana poena Aranitovića ušlo rezultatom 80:69, pa je Partizan tako ostvario i treću vezanu pobedu u ligi.

Udeljivo najefikasniji u timu Partizana bio je kapiten Novica Veličković, koji je uz 23 poena uhvatio i 12 skokova i podeli tri asistencije, a pratio ga je Vilijams-Gos sa 13 poena i osam asistencija. Odličnu partiju pružio je i Đorđe Gagić sa osam poena, četiri skoka ali sa nekoliko vrlo atraktivnih poteza koji su podigli i publiku i tim. Von je utakmicu završio sa 6 poena i dve asistencija dok je Si imao jedno atraktivno zakucavanje.

PARTIZAN-CIBONA 80:69

Hala: Aleksandar Nikolić

Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Matej Špendl

Partizan: Veličković 23, Von 6, Vilijams-Gos 13, Gagić 8, Si 3,  Marinkovič 9, Aranitović 8, Gavrilović 6, Šalić 5

Cibona: Tomas 22, Žorić 15, Novačić 8, Ratkovica 12, Bošnjak 3, Rozić 5,  Geramipur 4

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter