0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Nedović i Milosavljević srušili ‘kralja’ u Andaluziji

Objavljeno: 19.01.18 u 22:50

Ekipa iz Malage je na domaćem terenu bila bolja od mardridskog Reala, rezultatom u poslednjem meču 19. kola Evrolige.

Unikaha je najveći deo utakmice bila bolji rival, vodila praktično od početka do kraja utakmice i na kraju upisala zasluženu pobedu nad velikim rivalom.

Domaćin je od samog starta krenuo silovito, dozvolivši Realu svega tri poena u prvih sedam minuta utakmice (11:3), a prva deonica završena je njihovim vođstvom od 20:15.

Početno ođstvo od 3:0 bilo je i jedino vođstvo Madriđa na ovom susretu, a ekipa iz Malage je u drugoj četvrtini nastavila u istom ritmu, pa je na veliki odmor ponela 11 poena prednosti (38:27).

Drugo poluvreme ekipa Pabla Lasa je odigrala dosta bolje u napadu, na nešto manje od tri minuta pre kraja trećeg kvartala došli do izjednjačenja (48:48), ali se u poslednji desetominutni period ušlo vođstvom Unikahe od 57:52.

Poslednju četvrtinu Andalužani su odigrali sa velikom dozom sigurnosti, održavajući protivnika na bezbednoj distanci, koja je na tri minuta pre kara ponovo bila dvocifrena 72:61.

Ovo je ekipi Joana Plaze omogućilo mirniju završnicu, u kojoj su sigurno sačuvali vođstvo i upisali osmu pobedu u takičenju.

Pobednika su na ovom meču predvodili Rej Mekolum i Adam Vaščinski (5sk) sa po 15 poena, pratio ih je Nemanja Nedović, koji je uz 11 poena imao i sedam asistencija. Dvocifren je bio još i Džef Bruks sa 10 poena i šest skokova. Zapažen je bio još jedan naš reprezentativac, Dragan Milovavljević, koji je utakmicu završio sa osam poena.

Kod Reala prednjačio je Luka Dončić sa 16 poena pet skokova i tri asistencija, a po 10 poena su dodali Džejsi Kerol i Rudi Fernandez.

Evroliga, 19. kolo

Četvrtak:

Makabi – Crvena zvezda 89:75
Žalgiris – Valensija 86:82
Himki – Olimpijakos 82:54
Barselona – Bamberg 81:66

Petak:

Anadolu Efes – Fenerbahče 84:89
Panatinaikos – CKSA Moskva 70:75
Baskonija – Milano 82:83
Unikaha – Real Madrid 80:75

 

 
Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter