0
Evroliga

EVROLIGA: Feneru istanbulski derbi, dobra partija Gudurića

Objavljeno: 19.01.18 u 21:22

Košarkaški Fenerbahčea savladali su u gostima ekipu Anadolu Efesa rezultatom 89:84, u meču 19. kola najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ekipa Željka Obradovića je nakon izjednačene prve četvrtine, ključnu razliku napravila u drugoj deonici koju je rešila u svoju korist sa 22:11 i na veliki odmor ponela prednost od 46:35.

U nastavku je Fener sigurno čuvao ovu prednost, koja su domaći košarkaši tek na momente uspevali da spuste na jednocifrenu. U poslednju deonicu ušlo se sa vođstvom aktuelnog prvaka Evrope od 68:57, a to je bila više nego dovoljna zaliha za poslednjih 10 minuta, tokom kojih nije bilo nikakvog uzbuđenja.

Najzapaženiji u redovima pobednika bio je Bred Vonamejker sa 18 poena, osam asistencija i četiri skokva, pratio ga je Melih Mahmutoglu sa 16 poena, a odličan je bio i Nikolo Meli koji je uz 14 poena upisao i sedam skokova i tri asistencije. Naš Marko Gudurić utakmicu završio sa 12 poena (3sk, 3 as) , uz odličnu selekciju šuta (2/3 za dva, 2/3 za tri), a isti broj poena ubacio je i Jan Veseli u pet skokova.

Kod Efesa je prednjačio Toni Daglas sa 29 poena, Erik Mekolum je ubacio 17, doj je Vladimir Štimac upisao svega šest poena, četiri asistencija i dva skoka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter