0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

TAKO SE TO RADI: NBA veteran pesnicom napao Bjelicu, pa završio u ‘giljotini’ srpskog košarkaša (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.18 u 09:06

Potez Nemanje Bjelice koji se često viđa u MMA ringovima, ali gotovo nikada na košarkaškim utakmicama.

Ono što je najbitnije pomenuti, Srbin je ovaj potez učinio u samoodbrani pri napadu američkog košarkaša.

Krilni igrač Minesota Timbervulfsa i reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica je meč završio već sredinom druge četvrtine pošto je isključen.

Tekao je napad Minesote u meču sa Orlandom, Džamal Kraford je uputio šut ka košu Medžika, a Srbin, kao i ostali igrači, krenuo na skok. Prilikom toga je nešto jače ušao u svog čuvara, Arona Aflala, koji je pokušao da ga zaustavi da uđe u reket. To se nije svidelo NBA veteranu, pa je i bez većeg razloga zamahnuo rukom ka glavi Bjelice. Srećom. taj ‘sving’ Aflala nije pogodio srpskog košarkaša, koji se pri naletu Amerikanca odlično snašao.

Pobesneli Aron Aflalo je već u sledećem momentu bio bespomoćan u ‘giljotini’ ili ‘kragni’ (kako se ovaj potez u nekim drugim sportovima zove) Nemanje Bjelice koji se na taj način odbranio od rivala. Ogastin je pokušao da pomogne svom saigraču i izbavi ga, ali je Srbin čvrsto držao Aflala sve dok sudije nisu razdvojile dvojicu košarkaša. Igrač Orlanda je i tada, uprkos što ga je Bjelica pustio, pokušao da udari Srbina ali ponovo nije uspeo.

Kako to obično biva, oba košarkaša su zaradila isključenje i pokazan im je put ka svlačionici. Bjelica je za četiri minuta koliko je bio na terenu ubacio dva poena i uhvatio jedan skok.

(Izvor: YouTube/MLG Highlights)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter