0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NEMANJA BJELICA O TUČI: Morao sam da se zaštitim, znao sam kako, odrastao sam na ulici!

Objavljeno: 17.01.18 u 15:41

Kao grom iz vedra nebe odjeknuo je incident između košarkaša Orlanda Aflala i Nemanje Bjelice, kada je NBA veteran pokušao da udari srpskog asa.

Naravno, inače mirni i povučeni, Bjelica je izbegao nokaut, a onda popt najboljih MMA boraca i rvača ‘stavio pod mišku’ beka ‘magije’.

– Ne znam šta da kažem. Mi smo imali fizički kontakt, u odbrani i napadu, ali samo u onom klasičnom, uobičajenom košarkaškom smislu, što je i deo svake utakmice. Mislim, ne bih da ispadnem neka žrtva ovde, sve je to deo ove igre, ali – on je zamahnuo da me udari. Ja sam samo pokušavao da se zaštitim. A i da mu pomognem, da se smiri. Podivljao je, ne znam šta nije bilo u redu sa tim momkom. U tim trenutku, moram da se zaštitim, zbog sebe, svoje porodice – rekao je Nemanja Bjelica.

On je potom dodao da ne želi da se bije na terenu, ali i da je odrastao u Srbiji na ulici, te da zna da se odbrani kada neko nasrne na njega.

– Svi koji me znaju, svesni su da sam miran čovek, ali… Znam ja kako te stvari funkcionišu, odrastao sam na ulici. Ipak, ja sam profesionalni košarkaš, neću se nikada tući na utakmici. Još jednom kažem, neću da ispadnem žrtva, mogu samo da istaknem da sam, hvala Bogu, reagovao tako kako sam reagovao. Samo sam pokušavao da ga smirim, ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da sam ja probao da uradim nešto tako – zaključio je Nemanja Bjelica i dodao da ne želi da priča o detaljima i da Alfara nazove ‘negativcem’:

– Ne znam ni da li je pametno pričati o detaljima. Nisam video snimak do sada, ali se jasno sećam. Kao što sam rekao, sve što se do tog trenutka dešavalo između nas je bio sastavni deo igre. Prvo smo dobili tehničke greške, a onda… eto. Ne bih da komentarišem činjenicu da su sudije isključile i mene i njega, ja sam samo pokušavao da se zaštitim. Ne bih da od Aflala pravim negativca, možda je imao loš dan, ali stvarno želim da kažem da iskreno mislim da sam uradio pravu stvar. Šta je trebalo da uradim, da ga pustim da me udari?

Orlando je ipak na kraju savldao Minesotu 108:102.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter