0
Evroliga

EVROLIGA: Armija ispila Efes na eks, Obradović tukao ‘svoje’ posle drame u Istanbulu

Objavljeno: 17.01.18 u 20:35

CSKA je u potpunosti opravdao ulogu favorita protiv Anadolu Efesa slavivši sa 110:79, dok je u Fenerbahče na svom terenu došao do tesne pobede nad Panatinaikosom od 67:62

Utakmica u Moskvi nije donela ni truknu neizvesnosti, pošto su „Armejci“ od samog starta stavili gostima do znanja da nemaju šta da traže na ovom susretu.

Prvu četvrtinu ekipa Dimitrisa Itudisa rešila je rezultatom 35:21, a na na kraju prvog poluvremena na semaforu je pisalo 58:46.

Početak trećeg kvartala doneo je još žešći ritam košarkaša CSKA, koji za četiri minuta igre u nastavku dolaze do 74:50, a u poslednjih deset minuta su preneli prednost od 20 poena.

Poslednja deonica bila je samo stvar rutine za domaćina, koji je na kraju upisao jednu laganu pobedu, za povratak na čelo tabele.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kori Higins sa 21 poenom, Serhio Rodrigez je dodao 16, dok je Nando De Kolo uz 15 poena podelio i sedam asistencija.

Kod ekipe Eefesa prednjačio je Bruk Motum sa 19 poena, Zoran Dragić je ubacio 11, dok je naš Vladimir Štimac uz 10 poena ostvario i 12 skokova i dve asistencije.

Utakmica u Istanbulu, između Fnerbahčea i Panatinaikosa donela je neuporedivo više uzbuđenja, a na kraju je završen tesnim atrijumfom domaćina.

Nakon što je prva deonica završena blagom prednošću gostiju od 20:18. usledile su dve dijametralno suprotne četvrtine.

Drugi kvatal doneo je dosta bolju igru aktuelnog šampina Evrope, koji je „zelenima“ dozvolio svega 10 poena u isto toliko minuta, pa je na poluvreme otišao sa vođstvom od 35:30.

Treća deonica donela je sličan scenario, sa izmenjenim ulogama, pa su Atinjani sjanom odbranom obezbedili sebi tri poena prednosti pred odlučujuću četvrtinu.

Poslednji desetominutni period doneo je veliku borbu, a u psolednjih 60 sekundi se ušlo vođstvom Fenera od 61:60. Domaćin je utakmicu prelomio mini serijom od 4:0, kojom je na 14 sekundi pre kraja pobegao na pet poena prednosti.

Njistaknutiji u redovima pobednika bio je Džejson Tompson s a14 poena i sedam skokova, pratio ga je Jan Veseli sa 12 poena i osam uhvaćenih lopti, dok se Kostas Slukas zaustavio na 12 poena.

Kod gostiju Kris Singlton je upisao dabl-dabl učinak, od 14 poena i 12 skokova, dok je dvocifren bio još samo Nik Kalates, koji je uz 13 poena upisao i 7 asisitencija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter