0
Evroliga

EVROLIGA: Armani ‘stotkom’ ispratio Unikahu i razigranog Nedovića, Rudi je ponovo junak Reala

Objavljeno: 17.01.18 u 22:40

Kompletirano je 18. kolo Evrolige, a pobede u poslednja dva meča ostvarili su domaćini, Armani protiv Unikahe i Real u Madridu protiv Baskonije.

Armani i Unikaha su u Milanu igrali ‘otvorenog garda’ i bez puno čvrstine u odbrani. To je donelo mnoštvo poena, a znatni više dao ih je domaći tim koji je ostvario pobedu rezultatom 101:87.

Italijani su ključnu prednost ostvarili već u prvoj deonici kada su postigli čak 31 poen i do kraja su u manjoj ili većoj meri održavali razliku od 10-ak poena, a u poslednjoj deonici je i uvećali na visokih plus 14.

Ponovo je najbolji pojedinac meča bio Nemanja Nedović, strelac 22 poena i šestostruki asistent, a pratio ga je Džef Bruks sa 19 koševa.

Ipak, to je slaba uteha za Unikahu, pošto su domaći imali više raspoloženih igrača. Gaudlok je imao 18, Kuzminskas 17, Vladimir Micov 16, a Džordan Tiodor 14 poena uz čak 11 asistencija.

U drugom meču, španskom derbiju, Real je na svom parketu dočekao Baskoniju i slavio trijumf košem Rudija Fernandeza na tri sekunde pre kraja. Baskonija pre toga nije iskoristila napad uz izolaciju za Šengeliju, a zatim je Luka Dončić povukao kontru i asistirao za Fernandeza koji je posle finte pogodio, za njega, laku dvojku sa distance.

Prethodno smo gledali vrlo ujednačen meč u kom je čak Baskonija imala više puta vođstvo, sve do dva minuta pre kraja. Tada su domaći preokrenuli i u vrlo neizvesnom finišu i već opisanoj završnici slavili 12. trijumf ove sezone.

Najefikasniji u Madridu je bio igrač gostujućeg tima Rodrik Buboa sa 18 postignutih koševa, dok su u pobedničkom taboru Fabijan Kozer i Trej Tompkins imali po 13, a Fernandez i Dončić po 12 poena.

Evroliga – 18. kolo

Utorak

Crvena zvezda – Himki 70:79
Bamberg – Žalgiris 93:86
Olimpijakos – Makabi 94:64
Valensija – Barselona 81:76

Sreda

CSKA – Efes 110:79
Fenerbahče – Panatinaikos 67:62
Real Madrid – Baskonija 75:73
Armani – Unikaha 101:87

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter